Kedy predstaví Sulík kandidátku? Situáciu v strane chce upokojiť

TA3 TASR
23.9.2019 19:09

Predseda opozičnej SaS Richard Sulík na republikovej rade strany nepredstaví kandidátku do budúcoročných parlamentných volieb. Schvaľovať sa má na mimoriadnom kongrese 5. októbra. Situáciu v strane chce upokojiť, avizoval to pred republikovou radou.

Kedy predstaví Sulík kandidátku? Situáciu v strane chce upokojiť
SITA/Jakub Julény

"Kandidátka sa bude schvaľovať na nominačnom kongrese, lebo takto to prikazujú stanovy," povedal predseda liberálov. Dodal, že na republikovej rade sa bude schvaľovať stratégia do volieb. Pripustil, že sa o kandidátke môže na rade rokovať, ale určite sa o nej nebude hlasovať. Informácie o tom, že odmieta podpredsedu strany Ľubomíra Galka a člena republikovej rady Jozefa Rajtára na kandidátke, nekomentoval s tým, že ide o internú záležitosť strany. Rajtár chce naďalej byť so Sulíkom na jednej kandidátke. Podpredsedníčka strany a poslankyňa Národnej rady SR Natália Blahová dúfa, že dospejú k slušnému rozhodnutiu.

Sulík sa podľa Rajtára vyjadril, že nechce byť na jednej kandidátke s ním ani s Galkom. Rajtár s ním na jednej kandidátke byť stále chce a myslí si, že Sulík k svojmu momentálnemu postoju dospel „možno príliš rýchlo“. Podľa členky Republikovej rady SaS a poslankyne NR SR Jany Kiššovej sú Galko a Rajtár kľúčoví ľudia v strane a najväčší bojovníci v rámci SaS proti mafii a korupcii. „Ja si neviem predstaviť, že sa na 150 miestach na kandidátke nenájdu dve miesta pre týchto ľudí,“ dodala.

Blahová podľa svojich slov nerozumie, prečo sa má na mimoriadnom kongrese schvaľovať kandidátka, pretože bežne ju schvaľuje republiková rada strany. Sulík tvrdí, že kongres už kandidátku schvaľoval v roku 2010.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok