Letisko v Burgase je po atentáte opäť otvorené, zvýšilo bezpečnosť

TASR, TA3
20.7.2012 10:04

Bulharské letisko v Burgase je po samovražednom útoku od štvrtkového podvečera opäť otvorené. Ako však upozornil slovenský rezort diplomacie, letisko funguje za zvýšených bezpečnostných opatrení a pre cestujúcich platí výzva, aby sa dostavili na letisko aspoň dve hodiny pred plánovaným odletom.

Letisko v Burgase je po atentáte opäť otvorené, zvýšilo bezpečnosť
SITA

Zvýšené bezpečnostné opatrenia sa podľa bulharských úradov uplatňujú na všetkých dopravných objektoch - na letiskách, železničných i autobusových staniciach aj v prístavoch.

"Kontrola sa takisto vykonáva na hraničných priechodoch krajiny, a to v prípade všetkých cestujúcich, vrátane občanov EÚ," informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí SR.

V stredu 18. júla vybuchol na bulharskom letisku Burgas autobus s izraelskými turistami. Slováci, ktorí sa v čase výbuchu nachádzali na letisku, neboli zranení. Na letisku sa v čase explózie nachádzalo približne 250 slovenských turistov.

Pri výbuchu prišlo o život najmenej sedem ľudí a približne 25 osôb utrpelo zranenia. Obeťami sú izraelskí turisti. Za explóziu je s najväčšou pravdepodobnosťou zodpovedný samovražedný útočník, ktorý údajne stál pri dverách vozidla odvážajúceho izraelských turistov po pristátí. Bulharské úrady po útoku burgaské letisko okamžite uzavreli a lety presmerovali do mesta Varna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok