Riaditeľka Ligy za ľudské práva sa po rokoch vzdáva funkcie

TA3 SITA
21.9.2019 16:22

Dlhoročná riaditeľka Ligy za ľudské práva Zuzana Števulová sa po desiatich rokoch vzdala funkcie riaditeľky. Informuje o tom liga na sociálnej sieti Facebook.

Riaditeľka Ligy za ľudské práva sa po rokoch vzdáva funkcie
TASR/KP SR

Získala viaceré významné ocenenia

Števulová s Ligou za ľudské práva spolupracuje od jej založenia, od roku 2009 je jej riaditeľkou. "Pod jej vedením sa liga stala najvýznamnejšou mimovládnou organizáciou v oblasti migrácie a utečenectva na Slovensku, rešpektovanou súčasťou občianskej spoločnosti a získala viaceré významné ocenenia. Zuzana bola za svoju prácu ako prvá Slovenka v histórii ocenená cenou International Woman of Courage, ktorú prevzala od amerického ministra Johna Kerryho v marci 2016 vo Washingtone," píše organizácia na Facebooku. Števulovú od 1. októbra vystrieda právnička Barbora Meššová.

Števulová uviedla, že prácu v Lige za ľudské práva vždy vnímala ako svoje poslanie a spoločenskú úlohu. "Skúsenosti, ktoré som tu nadobudla, sa nedajú porovnať s ničím iným a budem z nich už navždy čerpať. No posledný rok, najmä po angažovaní sa v iniciatíve Chceme veriť, som začala vážne zvažovať, aké ďalšie spoločenské úlohy chcem plniť a kde môžem byť ďalej užitočná. Odísť z ligy, ktorú som pomáhala budovať, bolo jedno z mojich najťažších životných rozhodnutí, no teší ma, že ligu zanechávam silnú a pripravenú prosperovať aj s inými ľuďmi vo vedení,“ podotkla.

Barbora Meššová bola riaditeľkou ligy krátko pred nástupom Števulovej, neskôr pôsobila na Úrade Vysokého komisára OSN pre utečencov a potom sa do ligy vrátila a doteraz viedla ich právne oddelenie. "Som presvedčená o tom, že pre Ligu za ľudské práva je najlepšou voľbou a držím jej vo všetkom palce," dodala Števulová.

Tmelom sú spoločne zdieľané hodnoty

Števulovej zanietenosť a líderstvo im budú podľa Meššovej nezanedbateľne chýbať. "Vďaka nej dnes ligu tvoria skvelé právničky, prísna finančná manažérka a ďalší tvoriví a spoľahliví spolupracovníci. Tmelom pre náš tím sú spoločne zdieľané hodnoty ochrany ľudských práv pre všetkých a rozmanitosti spoločnosti, ktorých vízia nás poháňa v každodennej práci. Za uplynulých 15 rokov existencie ligy sme sa naučili konštruktívne spolupracovať, ale aj zabojovať za veci, v ktoré veríme, naučili sme sa o našej práci a neľahkých témach komunikovať a vybudovali množstvo partnerstiev. To všetko považujem za pevné základy, na ktorých chceme stavať. Preto sa teším na výzvy, ktoré nás čakajú. Bola som poctená dôverou ďalej rozvíjať značku Ligy za ľudské práva ako jej riaditeľka," podotkla.

Števulová z Ligy za ľudské práva odíde ku koncu tohto roka. Dovtedy ešte bude s ligou spolupracovať na dokončení viacerých rozbehnutých projektov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok