Trnava zvíťazila v prvom zápase predkola EL nad írskym Sligo Rovers

SITA, TA3
19.7.2012 21:39

Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy 2012/2013 nad írskym tímom Sligo Rovers 3:1 (3:0).

Trnava zvíťazila v prvom zápase predkola EL nad írskym Sligo Rovers
TASR

FC Spartak Trnava (SR) - Sligo Rovers (Ír.) 3:1 (3:0)
Góly: 45. a 45.+ Mikovič, 38. Karhan - 68. Peers, ŽK: 35. Bicák, 88. Stožický, 90.+ Habánek, 90.+ Koubský - 47. Ventre, 63. Cawley, rozhodovali: Skjerven - Wiken, Midthjell (Nór.), 6832 divákov 

Zostavy:
Trnava: Filipko - Habánek, Čvirik, Janečka, Stožický - Michal Gašparík, Gross, Karhan, Bicák (84. Koubský) - Mikovič (71. Schranz), Tomaček (60. Pavelka) 
Sligo: Rogers - Conneely, McGuinness, Peers, Gaynor (90. J. Henderson) - Cretaro (77. Millien), Ventre, N'do, Cawley, Boco - North 

Už v 14. min sa po dobrom presingu trojice Tomaček, Mikovič a Karhan zmocnil lopty dôrazný Stožický a jeho tvrdá a dobre mierená strela z dvadsiatich metrov našla pripraveného gólmana Rogersa. O tri minúty neskôr sa po prvýkrát osmelili Íri, keď prudký center z pravej strany Cretara zrazil Stožický a klzká lopta len tesne míňala pravú žrď trnavskej bránky.

Domáci boli stále pri chuti, sústredenou hrou dobíjali bránku írskeho mužstva, ale veľkým odporom bola dôrazná defenzívna hostí a ich vyčkávacia taktika. V 27. min sa dostalo Sligo do pokutového územia Trnavy, Cawley pätičkou našiel Cretara, ktorý tvrdou strelou len tesne minul cieľ. V 31. min napriahol z 30 m Gross, ale gólman Rogers sa akrobaticky vyznamenal.

V 38. min sa trnavskí fanúšikovia tešili prvýkrát, keď po šiestom rohovom kope Stožického vyskočil najvyššie Karhan a presnou hlavičkou pod brvno otvoril skóre zápasu - 1:0. V 45. min využil Mikovič klzký terén, tečoval loptu do priestoru brány a nabiehajúci Peers ju už nestihol odvrátiť - 2:0. O minútu neskôr to bol opäť rýchly a dôrazný Mikovič, ktorý využil hrubú nepozornosť írskych obrancov, vystihol pomalú malú domov a z ostrého uhla zvýšil na 3:0. Celý prvý polčas sa v daždi niesol jednoznačne v réžii "červeno-čiernych".

Po obrátke domáci kontrolovali hru, súpera držali na dištanc. Hostia sa pokúšali o zmiernenie nepriaznivého stavu. V 53. min Cretaro z hranice šestnástky opečiatkoval spojnicu Filipkovej brány. V 64. min domáci gólman vyrazil po priamom kope N'doa spod brvna center z pravej strany na rohový kop.

V 68. min po akcii z ľavej strany hostia dosiahli svoj jediný gól v tomto zápase, po centri Northa prehlavičkoval Peers striedajúceho Pavelku a Filipko z päťky už nemohol gólu zabrániť. Hra domácich naoko čiastočne upadla, čo využívali snaživí hostia, tí boli častejšie pred bránkou Filipka, no v zakončení im chýbala presnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok