Bezák slúžil v Trnave ďakovnú omšu

SITA
19.7.2012 17:53

Apoštolský administrátor Trnavskej arcidiecézy Ján Orosch uistil emeritného arcibiskupa o tom, že zostáva v srdciach tak ako každý jeden z biskupov, ktorí stáli v doterajšej histórii Trnavskej arcidiecézy na jej čele.

Bezák slúžil v Trnave ďakovnú omšu
CTK

Emeritný arcibiskup Róbert Bezák spolu s apoštolským administrátorom Jánom Oroschom dnes v kaplnke Arcibiskupského paláca v Trnave slávili svätú omšu, pri ktorej sa pozvaní kňazi a zamestnanci Arcibiskupského úradu spolu s biskupmi poďakovali Pánu Bohu za uplynulé tri roky spravovania Trnavskej arcidiecézy Róbertom Bezákom. Súčasne spoločne prosili o požehnanie do ďalšieho života tejto arcidiecézy. Emeritný arcibiskup Róbert Bezák sa všetkým prítomným poďakoval za spoluprácu počas uplynulých troch rokov, keď spravoval Trnavskú arcidiecézu.

Ako informovala agentúru SITA Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, slávenie Eucharistie sa nieslo v bratskom porozumení a v zmysle Ježišových slov: "Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení..., a nájdete odpočinok" (Mt 11,28.29), pripadajúcich podľa liturgického kalendára na dnešný deň.

Apoštolský administrátor Trnavskej arcidiecézy Ján Orosch dnes uistil emeritného arcibiskupa o tom, že zostáva v srdciach tak, ako každý jeden z biskupov, ktorí stáli v doterajšej histórii Trnavskej arcidiecézy na jej čele. Zároveň mu sľúbil spomienku všetkých zamestnancov kúrie, ktorú budú vkladať do poludňajšej modlitby Anjel Pána práve v kaplnke Arcibiskupského úradu. Na záver slávnosti udelil emeritný arcibiskup Bezák všetkým prítomným svoje požehnanie.

Svätý Otec Benedikt XVI. 2. júla odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. Za trnavského arcibiskupa bol Bezák menovaný 18. apríla 2009 a vysvätený 6. júna. Vo funkcii vystriedal Jána Sokola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok