Sulíkovci ohlásili ďalší mimoriadny snem, pôjde o kandidátku

TA3 TASR
18.9.2019 17:26

Opozičná SaS sa zíde na ďalšom mimoriadnom kongrese, ktorý má byť 5. októbra v Jasnej. Uviedla to predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová. Na kongrese sa má schvaľovať kandidačná listina strany do budúcoročných parlamentných volieb.

Sulíkovci ohlásili ďalší mimoriadny snem, pôjde o kandidátku
SITA/Milo Fabian

Blahová zároveň dodala, že problémom v strane nie je podpredseda Ľubomír Galko. Obáva sa, že problémom je predseda Richard Sulík, ktorý sa chce podľa nej zbaviť svojich oponentov. Blahová podľa svojich slov nerozumie, prečo sa má na mimoriadnom kongrese schvaľovať kandidátka, pretože bežne ju schvaľuje republiková rada strany.

"Bude sa riešiť kandidátka, čiže asi sú ľudia, ktorých chce predseda vylúčiť z politického života. Prestávame mu rozumieť. Nepovažujem to vôbec sa šťastné, neviem si predstaviť, ako bude 200 ľudí diskutovať o kandidátke," povedala Blahová s tým, že Galko, ako aj poslanec Jozef Rajtár na kandidačnú listinu strany patria.

Žiadny problém podľa Blahovej nie je spôsobený Galkom. Sulík už skôr uviedol, že kandidátku podľa stanov strany predkladá jej predseda. "Na kandidátnej listine SaS budú ľudia, za ktorých dám ruku do ohňa. O jej obsadení budeme včas informovať," doplnil. Šéf SaS zároveň informoval, že o zvolanie tzv. nominačného kongresu ho požiadala v súlade so stanovami štvrtina členov strany. Potvrdil, že na kongrese má byť schválená kandidačná listina do parlamentných volieb v roku 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok