S izraelskými turistami zahynul aj útočník, zverejnili jeho podobu

SITA
19.7.2012 13:39

Bulharská vláda zverejnila videozábery muža, ktorému pripisujú spáchanie stredajšieho bombového útoku na izraelských turistov v Burgase. Kamery na miestnom letisku zachytili belocha s dlhými vlasmi alebo parochňou, ktorý má na sebe modré tričko, šortky, biele tenisky, bejzbalovú čiapku a slnečné okuliare.

S izraelskými turistami zahynul aj útočník, zverejnili jeho podobu
SITA

Po areáli sa prechádza s rozmerným batohom a taškou na prenosný počítač. Ministerstvo vnútra záznam poskytlo televíznym staniciam a žiada verejnosť o pomoc pri vyšetrovaní. Minister vnútra Cvetan Cvetanov predtým informoval, že neznámy muž, ktorého označil za samovražedného útočníka, mal pri sebe falošný vodičský preukaz amerického štátu Michigan.

Vyšetrovateľom sa tiež podarilo získať jeho odtlačky prstov a testujú vzorky DNA. "Je to niekto, ktorý nepriťahuje pozornosť o nič viac ako ostatní turisti," povedal Cvetanov na tlačovej konferencii s tým, že muž na záberoch má približne 36 rokov. Minister taktiež dementoval predošlé správy, podľa ktorých výbuch v autobuse na letisku usmrtil osem ľudí vrátane útočníka.

Ako upozornil, mŕtvych je v skutočnosti sedem - päť občanov Izraela, bulharský vodič a páchateľ. Ten odpálil bombu vo chvíli, keď okolo 50 Izraelčanov po prílete nastupovalo do autobusu alebo doňho nakladalo svoju batožinu.

Hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí vo štvrtok informoval, že výbuch si vyžiadal životy šiestich Izraelčanov a ďalších 32 vyviazlo so zraneniami. Medzi 154 cestujúcimi charterového letu z Tel Avivu do Burgasu bol aj jeden Slovák, Američan a Talian. K útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina, izraelský minister obrany Ehud Barak však v rozhovore pre armádny rozhlas vyjadril názor, že za ním stojí libanonská militantná organizácia Hizballáh podporovaná Iránom.

Bulgaria_Israelis_Attacked-05abc4de528e4d7e9dac31a550b6c6a9.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok