Odchod poslancov z Mosta-Híd podľa Danka nie je problém

TA3 TASR
16.9.2019 19:58

Skorší termín parlamentných volieb v súvislosti so stratou väčšiny hlasov v Národnej rade jej šéf Andrej Danko nezvažuje. Odchod poslancov Martina Fedora a Kataríny Cséfalvayovej z klubu Most-Híd podľa svojich slov ako problém nevníma. Povedal to po stretnutí parlamentných skupín priateľstva a Poslaneckej snemovne parlamentu Českej republiky v Ledniciach.

Odchod poslancov z Mosta-Híd podľa Danka nie je problém
TASR/Jakub Kotian

"Vždy to tak bolo, že sa v koalícii našli poslanci, ktorí mali iný názor," poznamenal Danko s tým, že skorší termín volieb pre ich odchod zatiaľ nezvažuje. "Ani Cséfalvayová, ani Fedor takú politickú silu nemajú," reagoval na otázku, či nebudú voľby skôr.

"Je to ich rozhodnutie, majú právo na svoje šťastie," dodal Danko s tým, že problém by to bol len vtedy, keby neprechádzali zákony v pléne. Podľa svojich slov to tak vôbec nevníma. "Je to len matematika, ktorú si niekto vyrátal na čele s Druckerom. Kto zradil raz, zradí viackrát," podotkol. Cséfalvayová povedala, že odchádza z klubu Mosta-Híd. Rozhodla sa tak preto, že strana aj klub podľa jej slov prestali byť platformou, v ktorej vedela plnohodnotne presadzovať hodnoty, na ktorých jej záleží.

Most-Híd má v parlamente bez Cséfalvayovej 11 poslancov. Poslankyňa odišla len pár dní po tom, čo klub opustil Martin Fedor. Jeho odchodom oficiálne koalícia stratila väčšinu v parlamente. Koalícia má v súčasnosti oficiálne podľa počtu poslancov zaradených v kluboch 74 hlasov. Dlhodobo ju však podporujú napríklad nezaradení poslanci Alena Bašistová, Martina Šimkovičová, Rastislav Holúbek a Peter Marček.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok