Rezník chce Trojku pre deti, Mikovi nevyhovuje Rádio FM

TA3, HN
19.7.2012 11:12

Do súťaže o post riaditeľa RTVS sa prihlásilo jedenásť kandidátov. Média favorizujú dvoch, súčasného šéfa agentúry TASR Jaroslava Rezníka a bývalého riaditeľa Markízy Václava Miku. Hospodárske noviny priniesli informácie o niektorých zmenách, ktoré by chceli v prípade svojho zvolenia vo verejnoprávnom rozhlase a televízii zaviesť.

Rezník chce Trojku pre deti, Mikovi nevyhovuje Rádio FM
TASR

Exriaditeľ jednotky na televíznom trhu, Markízy, sa vyhýbal konkrétnym údajom. „Som človek z biznisu. Bolo by to odo mňa úplne diletantské dať si konkrétne, merateľné a dosiahnuteľné ciele,“ argumentuje pre HN Mika s tým, že nevie, ako bude vyzerať budúcoročný rozpočet inštitúcie.

Chce pozdvihnúť najmä kvalitu programu. Nepozdáva sa mu úroveň Rádia_FM, ktoré je zamerané na alternatívnejšiu časť mladých ľudí. Podľa neho nezodpovedá kritériám úspešnej programovej služby Slovenského rozhlasu. Chcel by zásadne zmeniť jeho formát a obsah.

Vyjadril sa aj ku koncesionárskym poplatkom. Priznáva, že v súčasnej situácii nemožno očakávať, že štát dokáže plnohodnotne nahradiť príjmy z nich.

Rezník dáva rovnako dôraz na zvyšovanie kvality vysielania. HN uvádzajú, že žiada pravidelnú valorizáciu príjmov z koncesionárskych poplatkov. Navrhuje tiež zníženie podielu reklamy na úroveň pol percenta, 
transformáciu druhého kanálu na spravodajskú dvojku a opätovné spustenie Trojky od septembra 2014 – tentokrát výlučne pre detského diváka, uvádzajú Hospodárske noviny.

Vyjadril sa aj k plánom na mediálne centrum RTVS. V horizonte štyroch rokov je podľa neho nevyhnutné uvažovať o premiestnení rozhlasu a televízie do spoločného objektu. Je však predčasné prinášať verbálne rozhodnutia o novom sídle, dodáva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok