Šefčovič sa pripravuje na grilovanie. Viac žien v Komisii víta

TA3 TASR
15.9.2019 14:11

Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič víta, že nová Európska komisia pod vedením Ursuly von der Leyenovej je rodovo vyvážená. Ide podľa neho o veľmi silný signál pre ženy a dúfa, že prispeje aj k znižovaniu platových rozdielov. V našej relácii V politike tiež potvrdil, že je spokojný so svojím novým portfóliom.

"V mojom kabinete som sa túto zásadu vždy snažil dodržiavať, väčšinu mali vždy ženy. Teraz si myslím, že to bude podobné," uviedol Šefčovič v súvislosti so zložením svojho tímu. Na svojom portfóliu prognostiky a medziinštitucionálnych vzťahov zas víta, že ide sčasti o novinku, ktorú bude budovať na zelenej lúke. Verí, že strategický prístup spôsobí, že 21. storočie nebude len čínske a americké, ale aj európske.

Šefčovič sa podľa svojich slov v súčasnosti intenzívne pripravuje na takzvané grilovanie, počas ktorého kandidáti na eurokomisára odpovedajú na otázky europoslancov. Slovenský eurokomisár je presvedčený, že nejde o formalitu, nemyslí si však, že sa budú poslanci zaoberať jeho prezidentskou kampaňou. Očakáva, že skôr od neho budú očakávať prísľuby súvisiace s jeho novým portfóliom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok