Šéf školských odborov vyzval učiteľov na podporu sestier

SITA
19.7.2012 09:59

Nové školské odbory (NŠO) vyzývajú učiteľov, aby sa zúčastnili na protestnom zhromaždení sestier a pôrodných asistentiek pred NR SR a podporili tak ich požiadavky. Tvrdia, že nejde už len o boj za mzdy sestier, ale o celospoločenský problém presahujúci medze právneho štátu.

Šéf školských odborov vyzval učiteľov na podporu sestier
SITA

Podľa predsedu NŠO Ľudovíta Sebelédiho musí byť odborárska solidarita nový fenomén, ktorý posunie spoločnosť dopredu. "Veríme, že sa k nám pridajú aj ďalšie odborové organizácie," uviedol Sebelédi, ktorý vystúpi aj na zhromaždení. Chce tak vyjadriť podporu zákonným požiadavkám sestier a zároveň poukázať na zlé ohodnotenie zamestnancov štátnej a verejnej správy.

Zdravotné sestry sa 24. júla zhromaždia pred NR SR, aby tak protestovali proti pozastaveniu účinnosti zákona o minimálnych mzdových nárokoch. Oblečené v čiernych tričkách, rovnako ako to bolo pred rokom, chcú symbolicky vyjadriť, že sú opäť tam, kde začínali. V ten istý deň, ako sa uskutoční protest, vystúpi predseda Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Viliam Záborský pred členmi parlamentného zdravotníckeho výboru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok