Teroristický útok na letisku v Burgase zažili aj Slováci

TA3, TASR
19.7.2012 11:44

Niektorí tesne pred cestou domov, pre iných bol nepríjemným začiatkom dovolenky, ktorú mali stráviť v pokoji a bezstarostne. Tu sú postrehy jedného slovenského turistu, ktorý netušil, že jeho dovolenka na bulharskom Slnečnom pobreží bude mať príchuť smrti.

Let z Bratislavy presmerujú do Varny

Bulharské letisko v Burgase dnes až do 18.00 h nevybavuje žiadne lety. Z tohto dôvodu bude aj dopoludňajší let spoločnosti Travel Service z Bratislavy presmerovaný na letisko do Varny. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická.

Dodala, že stredajší útok sa slovenských dovolenkárov dotkol iba mierne, pričom prvého letu v stredu popoludní sa nedotkol vôbec. "Linka pristala na bulharskom letisku krátko po piatej miestneho času (17.05), pričom linka z Tel Avivu pristala o 16.38 h," vysvetlila s tým, že nasledujúca linka z Košíc už musela pristať vo Varne.

"Následne po operatívnom vybavení všetkých bezpečnostných a prevádzkových povolení spoločnosťou Travel Service preletelo prázdne lietadlo dopravcu z Varny do Burgasu, kde vyzdvihlo slovenských dovolenkárov, ktorí sa v čase výbuchu na letisku nachádzali už za detekčnou kontrolou," objasnila ďalej Madunická. Lietadlo s 162 cestujúcimi pristálo v Bratislave krátko po 22.30 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok