Nehodu autobusu, ktorý zakliesnil ženu, vyšetruje polícia

TA3 TASR
14.9.2019 10:42

Samovoľným pohnutím sa autobusu mestskej hromadnej dopravy v Košiciach a následným zakliesnením 42-ročnej ženy sa zaoberá polícia. Tá podľa košickej krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom všeobecného ohrozenia.

Nehodu autobusu, ktorý zakliesnil ženu, vyšetruje polícia
PZ Košický kraj

K pohybu autobusu došlo v čase, keď bol vodič v jeho zadnej časti a odstraňoval zatiaľ nezistenú chybu. Po tom, ako sa autobus zo zastávky pohol, cestujúci z neho začali vyskakovať. K udalosti došlo v piatok okolo 18.00 h na ulici Trieda L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov, a to v smere zo zastávky Kalinovská k ulici Hlinkovej.

„Počas toho, ako sa z autobusu pokúšala vyskočiť aj poškodená žena, ju autobus doposiaľ neznámym spôsobom zachytil. Následne autobus narazil do kovového zábradlia nachádzajúceho sa za zastávkou Kalinovská, po náraze zostal stáť,“ spresnila hovorkyňa s tým, že žena zostala zakliesnená medzi kovovým zábradlím, stĺpom verejného osvetlenia a podvozkom autobusu. Vyslobodzovali ju hasiči, čo potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

„Pacientka je pri vedomí, v stabilizovanom stave a je hospitalizovaná na klinike úrazovej chirurgie,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Ivana Vaněková. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú podľa jej slov predmetom ďalšieho vyšetrovania. Hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Petrušová uviedla, že išlo o autobusovú linku č. 72. „Pokiaľ nebudú známe výsledky vyšetrovania, nebudeme sa k tejto udalosti bližšie vyjadrovať,“ uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok