Atentát na izraelských turistov v Bulharsku si vyžiadal už ôsmu obeť

SITA, TA3, TASR
19.7.2012 09:23

Počet obetí bombového útoku na autobus s izraelskými turistami v Bulharsku sa zvýšil na osem mŕtvych po tom, ako ďalší muž podľahol zraneniam. Oznámilo to dnes izraelské ministerstvo zahraničných vecí.

Atentát na izraelských turistov v Bulharsku si vyžiadal už ôsmu obeť
SITA

Hovorca izraelského rezortu diplomacie informoval, že pri útoku zahynulo šesť Izraelčanov a ďalších 32 ich utrpelo zranenia. Podľa izraelských médií sú ďalší dvaja mŕtvi Bulhari. Bulharský minister zahraničných vecí Nikolaj Mladenov pre televíziu bTV však povedal, že medzi ôsmimi zabitými sú siedmi Izraelčania a bulharský vodič autobusu.

Troch z 37 zranených, ktorí boli v kritickom stave, previezli do nemocnice v Sofii. Bulharský minister vnútra Cvetan Cvetanov novinárom na burgaskom letisku povedal, že na mieste útoku sa nachádzala "osoba, ktorá bola samovražedným bombovým útočníkom" a ktorá mala falošný vodičský preukaz zo Spojených štátov.

Bezpečnostné kamery na letisku zachytili pri mieste útoku asi hodinu pred výbuchom postávať muža s dlhými vlasmi a v športovom oblečení, informoval bulharský spravodajský portál novinite.com. Jeho telo našli po explózii.

Keďže bolo v najhoršom stave zo všetkých obetí a našli pri ňom pravdepodobne falošné doklady z USA, vyšetrovatelia dospeli k záveru, že muž bol samovražedným útočníkom, uviedol portál bez zdroja informácií. Na prípade podľa správy spolupracujú bulharské, americké a izraelské bezpečnostné služby. Izraelskí predstavitelia zo zodpovednosti obvinili Irán a prisľúbili dôraznú reakciu. Teherán účasť na útoku poprel.

Zábery z miesta tragédie

00.jpg
01.jpg
02.jpg
03.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok