Dôchodcu zrazilo auto priamo na priechode, cestu museli uzavrieť

TA3 TASR
12.9.2019 19:46

K tragickej zrážke osobného auta s chodcom došlo na rýchlostnej ceste R2 medzi mestom Košice a mestskou časťou Šaca. Podľa doterajších zistení polície senior prechádzal krátko pred 11.30 h cez riadne vyznačený priechod pre chodcov, kde do neho s vozidlom značky Dacia Logan narazil 38–ročný vodič.

Dôchodcu zrazilo auto priamo na priechode, cestu museli uzavrieť
TASR/Milan Drozd (ilu)

"Žiaľ, 77-ročný Košičan po zrážke dopadol na vozovku a zraneniam, ktoré utrpel, na mieste podľahol. Výsledok dychovej skúšky vodiča bol negatívny. To, či alkohol požil nebohý chodec, bude zisťované pri pitve," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia jednotlivých účastníkov dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Ivanová. Pre nehodu polícia cestu do Košíc uzatvorila a dopravu presmerovala na obec Haniska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok