Hrozby voči Dankovi preveruje i Úrad pre ochranu ústavných činiteľov

TA3 SITA
12.9.2019 15:50

Údajnými vyhrážkami voči šéfovi parlamentu Andrejovi Dankovi sa zaoberá aj Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. Nekonkretizovali však, či predsedovi parlamentu posilnili ochranku. „K prijatým opatreniam zo strany úradu nie je z taktických dôvodov možné poskytnúť žiadne informácie," zdôraznil tlačový odbor rezortu vnútra.

Hrozby voči Dankovi preveruje i Úrad pre ochranu ústavných činiteľov
SITA/Branislav Bibel

Vyhrážky vyšetruje aj útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I. „V súčasnosti však k veci nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie, aby nedošlo k ohrozeniu a zmareniu účelu konania," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Informáciu, že polícia preveruje údajné vyhrážky o likvidácii predsedu parlamentu Andreja Danka, potvrdil jeho hovorca Tomáš Kostelník. „Príslušníci polície preverovali vyhrážky na likvidáciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Viac detailov z dôvodu prebiehajúcich úkonov nemôžeme poskytnúť," povedal Kostelník. Policajti preto navštívili v pondelok parlament aj trakt predsedu. Podľa medializovaných informácií boli vyhrážky Dankovi adresované na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok