Bude novým podpredsedom NR SR Galko? Smer s ním má problém

TA3 SITA
12.9.2019 14:11

Liberáli navrhli na post nového podpredsedu parlamentu Ľubomíra Galka, problém s ním má ale strana Smer-SD. Most-Híd nomináciu Galka podporí. Na mieste podpredsedu by nahradil Luciu Ďuriš Nicholsonovú, ktorá sa stala poslankyňou Európskeho parlamentu.

„Nechápeme, že takýto človek má drzosť žiadať o podporu v národnej rade, ak preukázateľne - ako minister obrany SR, bol pri odpočúvaní novinárov, opozičných politikov, vlastnej sekretárky a úplne nevinného vodiča kamióna maďarskej národnosti. Pán Galko je typickým predstaviteľom slovenskej opozície, ktorý má tak za ušami, že by sa ani nemal ukazovať na verejnosti a nie sa ešte uchádzať o najvýznamnejšie ústavné posty," píše strana na svojom Facebooku.

Nomináciu Galka na post podpredsedu parlamentu schválila republiková rada strany Sloboda a Solidarita. Jeden post podpredsedu parlamentu na základe výsledkov z parlamentných volieb patrí SaS. Doteraz bola podpredsedníčkou Lucia Ďuriš Nicholsonová, tá však odišla do Európskeho parlamentu. Podpredsedov národnej rady volí a odvoláva národná rada v tajnom hlasovaní nadpolovičnou väčšinou všetkých poslancov. Voľba nového podpredsedu bola naplánovaná na podvečer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok