Kočner sedí pri Zsuzsovej, minister komentoval jeho prevoz

TA3 TASR
11.9.2019 14:50

Mariana Kočnera za prísnych bezpečnostných opatrení previezli z leopoldovskej väznice do ústavu na výkon väzby v Nitre. Po dlhšom čase sa tak dostal k svojej pravej ruke a "volavke" Alene Zsuzsovej, ktorá je podľa Plusky tak isto za mrežami v metropole pod Zoborom. Dôvodom Kočnerovho prevozu sú podľa ministra spravodlivosti preventívno-bezpečnostné opatrenia.

Dôvody Gál bližšie špecifikovať nechcel. „Sú to také veci, ktoré nepatria do médií ani na verejnosť.“ Dodal, že sú to informácie, ktoré patria iba tým zložkám, ktoré s nimi operujú. V súvislosti s prevozom Mariana Kočnera minister ocenil „100-percentnú pripravenosť a nasadenie príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže v praxi“. Podľa Gála ukázali dokonalé zvládnutie prevozu a bezpečnostných opatrení, pred pojednávaním prípadu falšovania zmeniek v Bratislave.

O premiestnení obžalovaného a obvineného Kočnera z Ústavu na výkon väzby v Leopoldove do ÚVV v Nitre rozhodol sudca Špecializovaného trestného súdu na základe žiadosti vyšetrovateľa z "dôvodu vykonávania iných trestných úkonov v inej trestnej veci," uviedla hovorkyňa Jana Tökölyová. Od vzatia do väzby koncom júna minulého roka bol Kočner umiestnený najprv v ÚVV Bratislava, potom v Leopoldove, následne v Banskej Bystrici, potom opätovne v Leopoldove, a teraz v Nitre. Marian Kočner je obžalovaný vo veci falšovania zmeniek a marenia spravodlivosti a taktiež je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok