Harabin zostal kandidátom, i keď sa vzdal. Link na YouTube nestačil

TA3 TASR
9.9.2019 14:40

Štefan Harabin je naďalej kandidátom na post predsedu Najvyššieho súdu. Svojej kandidatúry sa nevzdal riadne. Dospeli k tomu členovia mandátovej komisie Súdnej rady ešte pred predstavovaním a vypočutím jednotlivých kandidátov na post predsedu.

Odkaz na link na YouTube, ktorý Harabin poslal predsedníčke Súdnej rady Lenke Praženkovej, nespĺňa náležitosti, že sa vzdal oficiálne svojej kandidatúry. Dospela k tomu mandátová komisia Súdnej rady, ktorej členovia uviedli že k dnešnému dnu Súdna rada nedisponuje písomným vyjadrením, že sa oficiálne vzdal svojej kandidatúry. Osemnásť členov Súdnej rady v pondelok jej mimoriadnom zasadnutí volilo nového predsedu NS, keď sa o predsednícke kreslo uchádzali sudkyne NS Ivetta Macejková, Jana Bajánková a Soňa Mesiarkinová. Súdna rada o kandidátoch rozhodovala v tajnej voľbe.

Na úvod v poradí 7. zasadnutia Súdnej rady jej predsedníčka skonštatovala, že Súdna rada je uznášaniaschopná a nikto z jej členov sa neospravedlnil. Členovia si následne zvolili členov volebnej a mandátovej komisie. Kandidát, ktorého rada schváli a predloží prezidentke na vymenovanie, potrebuje získať nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých členov Súdnej rady. Pôvodne sa o post predsedu NS uchádzal aj sudca a neúspešný kandidát na prezidenta Harabin, ktorý sa 5. 9. kandidatúry vzdal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok