Zápas skončil debaklom. Chorváti našim futbalistom uštedrili štyri góly

TA3 TASR
6.9.2019 22:42

Slovenskí futbalisti prehrali v piatkovom kvalifikačnom zápase EURO 2020 v Trnave s Chorvátskom 0:4. Zverenci českého trénera Pavla Hapala sa najbližšie predstavia v E-skupine o tri dni v Budapešti proti Maďarsku.

Zápas skončil debaklom. Chorváti našim futbalistom uštedrili štyri góly
TASR/Pavel Neubauer

Hostia začali náporom

Na trnavskom Štadióne Antona Malatinského inkasovali Slováci v 45. minúte po strele Nikolu Vlašiča a v 47. minúte aj z kopačky Ivana Perišiča. Na 3:0 pre vicemajstrov sveta zvýšil v 72. minúte po individuálnej akcii Bruno Petkovič. A v 89. minúte na konečných 0:4 upravil hlavou Dejan Lovren. Slovensko má v tabuľke po štyroch zápasoch šesť bodov, Chorváti a Maďari po deväť.

V prvom polčase sa hral zaujímavý futbal s množstvom šancí. Hostia začali náporom, už v prvej minúte Dúbravku prinútil k zákroku Vlašič. Slováci pôsobili zakríknutejšie, Makov prienik s pádom v šestnástke penaltu nepriniesol. V 8. minúte nebezpečne vypálil Modrič a o pár okamihov napálil brvno Dúbravkovej brány Brozovič. Na druhej strane odpovedal štipľavou strelou Mak, Livakovič musel vyboxovať. Následne pohrozil Bartolac, ale oveľa väčšiu šancu mal v 29. minúte po rohu Vida, ku ktorému sa lopta vrátila, ale on z úplnej blízkosti prestrelil.

Znížiť sa im nepodarilo

O pár sekúnd predviedol po vysunutí od Kucku pekné sólo Duda, ale už nemal silu lepšie zakončiť. O ďalších pár okamihov sa pekným sólom prezentoval Petkovič, ale Dúbravka perfektným reflexom nohou loptu vyrazil. V 35. minúte spojnicu Dúbravkovej brány trafil Perišič a ten istý hráč o minútu z uhla opäť nebezpečne vystrelil, ale Dúbravka nohou vyrazil na roh. Chorváti išli zaslúžene do vedenia v poslednej minúte prvého polčasu, keď Vlašič dostal veľa priestoru a umiestnenou strelou k pravej tyčke otvoril skóre.

Hapal do druhého polčasu poslal namiesto Rusnáka Boženíka. Domáci si nepostrážili jeho začiatok a pykali po strele Perišiča, ktorú nešťastne tečoval za chrbát Dúbravku Škriniar. Znížiť mohol Mak, no jeho strelu z uhla Livakovič vyrazil. V 54. minúte Dúbravka s námahou vyrazil strelu Petkoviča. Chorváti hrali v pohode, stále boli nebezpeční a ich akcie zaváňali ďalším gólom. A aj ho dosiahli v 72. minúte, keď sa Petkovič pohral so stredom domácej obrany a rutinérsky prekonal Dúbravku. Na Slovákov už "padla deka" a hostia bavili ďalšími peknými akciami. Hapalovci sa síce snažili znížiť, ale nedarilo sa im niečo vymyslieť. Naopak, inkasovať mohli po akciách striedajúcich Brekala a Pašaliča, ktorého skvele uvoľnil Modrič. Napokon ale v 89. minúte na konečných 0:4 upravil hlavou Dejan Lovren.

Tabuľka E-skupiny:

1. Maďarsko    4 3 0 1 6:4  9
2. Chorvátsko  4 3 0 1 9:4  9
3. Wales       4 2 0 2 4:4  6
4. Slovensko   4 2 0 2 7:6  6
5. Azerbajdžan 4 0 0 4 4:12 0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok