Žilina zvíťazila v predkole LM nad izraelským majstrom 1:0

TASR
17.7.2012 22:03

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v utorok v 1. zápase 2. predkola Ligy majstrov 2012/2013 s izraelským Hapoelom Ironi Kirjat Šmona 1:0. Do odvety, ktorá je na programe o týždeň 24. júla v Haife tak v lepšej pozícii pôjde slovenský majster.

Žilina zvíťazila v predkole LM nad izraelským majstrom 1:0
SITA

MŠK Žilina - Hapoel Kirjat Šmona 1:0 (0:0)
Gól: 82. Piaček, ŽK: Nunes, Deza - Tasevski, Gabai, rozhodoval: Fernandez (Šp.), 4281 divákov.
zostavy a striedania:
MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes - Pečovský - Barčík (90.+ Angelovič), Šulek, Pich - Ceesay (70. Deza), Azevedo Guima (58. Majtán)
Hapoel Kirjat Šmona: Amos - Gabai, Hassarmi, Tzedek, Matovič - Rochet, Gerzicich, Tasevski (83. Gazal), Abuhazira - Solari (90.+ Mresat), Badash (77. Abed)

Zápas mal od úvodu svižné tempo a zaujímavý priebeh. Ako prví mali šancu domáci, v 7. minúte sa pekne uvoľnil na bránkovej čiare Ceesay, ale prudko strieľal do brankára Amosa. V 10. minúte po rohu dobre hlavičkoval vysoký Piaček, ale Amos opäť výborne zasiahol. Z následného rohu opäť Piaček akrobaticky zakončil chodidlom do hornej tyčky. Potom však prebrali opraty zápasu technicky výborne vybavení Izraelčania.

Tí si umne menili miesta, dobre kombinovali a v 14. minúte tvrdý projektil Abuhaziru vyboxoval Dúbravka. V 18. minúte sa dostala lopta v 16-ke ku Tasevskemu, ale ten trafil iba do rúk Dúbravku. O ďalšie tri minúty sa po rohu dostal k nebezpečného zakončeniu Abuhazira, na šťastie pre domácich ale minul pravú žrď. Technický tiahly pokus Barčíka hostí neznervóznil a otvoriť skóre po chybe v žilinskej rozohrávke mohol v 37. minúte mohol Solari.

V druhom polčase hneď ohrozil Amosa hlavou Guima, no ten jeho pokus kryl. Obrovskú šancu spálili hostia v 57. minúte, po rohu hlavičkoval Badash a odrazenú loptu poslal do brvna obranca Tzedek. Ďalšiu obrovskú príležitosť zahodili tentoraz na druhej strane Žilinčania v 67. minúte, striedajúci Majtán tvrdo vystrelil, Amos loptu vyrazil len k Ceesayovi, ktorého dorážku brankár hostí zneškodnil ešte bravúrnejšie reflexívnym zákrokom.

Potom to nebezpečne skúsil spoza 16-ky Abuhazira, bol z toho len roh. V 80. minúte Dezu zoťal v pokutovom území Gabai, ale penaltu Nunes trestuhodne zahodil. Domácich to ale mrzelo len pár sekúnd, lebo z následného rohu Barčíka sa presadil Piaček a rozjasal domáce publikum. Domáci si už záver ustrážili a do odvety tak pôjdu s tesným náskokom v lepšej pozícii.

hlasy po zápase:

Gili Landau, tréner Kirjat Šmona: "Okrem prvých 10 minút, keď si Žilina vytvorila dve šance, sme kontrolovali zápas. Pohodlne sme držali rytmus a až desať minút pred koncom sme inkasovali. Vytvorili sme si dosť šancí, na našu škodu sme ich nepremenili, ale je to dobré znamenie pred odvetou. Žilina bol ťažký súper, ale vnútili sme jej našu hru. Doplatili sme na jednu minútu, v ktorej sme neboli koncentrovaní. Ale Žiline gratulujem. V odvete však budú naše šance dobré."


Frans Adelaar, tréner MŠK Žilina: "Začali sme dobre, mali sme nebezpečné útoky a vytvorili sme si šance. Hrali sme proti veľmi dobrému, technickému, výborne organizovanému s výborným držaním lopty. Musím zložiť môjmu mužstvu kompliment za nasadenie počas celého zápasu. Hapoel mal šance, ale mali sme aj ich. Tak si myslím, že sme si zaslúžili vyhrať. Ale ešte nie je koniec, ideme do Izraelu a musíme zahrať dobrý zápas. Kirjat Šmona bude hrať oveľa ofenzívnejšie, no to dáva aj nám priestor do protiútokov."

Jozef Piaček, autor gólu: "Bol to ťažký zápas. Dobre držali loptu, veľmi dobre kombinovali. Po penalte som už ani neveril, že vyhráme. Tréner ma poslal na zadnú tyč a som rád, že som využil šancu, let lopty som celý čas videl. Do odvety musíme ísť úplne koncentrovaní."

Ricardo Nunez, obranca Žiliny: "Zahodená penalta ma mrzí. Taký je ale futbal. Súper hral dobre po zemi, držal loptu. My sme mali šance, ale mal ich aj súper. Piačekovi budem zrejme musieť kúpiť nejaký darček, keď napravil moje zaváhanie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok