V dome diktátora našli kosti, počas jeho režimu zmizli stovky ľudí

TA3 TASR
6.9.2019 07:20

Zvyšky najmenej troch ľudských tiel sa našli v niekdajšom dome bývalého paraguajského diktátora Alfreda Stroessnera v meste Ciudad del Este. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestny denník Última Hora.

V dome diktátora našli kosti, počas jeho režimu zmizli stovky ľudí
SITA/AP ilustračné

Ľudské kosti objavili v miestnosti, ktorá v minulosti slúžila ako kúpeľňa, squatteri obývajúci dom, v ktorom Stroessner kedysi žil. Ministerstvo spravodlivosti začalo vyšetrovanie s cieľom identifikovať zvyšky tiel obetí a zistiť, či sa v danom dome nachádzali už v čase Stroessnerovho života.

Diktatúra Alfreda Stroessnera - najdlhšia v moderných dejinách Južnej Ameriky - trvala v rokoch 1954-1989. Podľa údajov Komisie pre pravdu a spravodlivosť bolo v tomto období unesených a zavraždených 425 ľudí, ktorých telá sa nikdy nenašli.

Stroessner, ktorý bol synom nemeckého vysťahovalca, ušiel do Brazílie po tom, ako bol počas vojenského prevratu v roku 1989 zbavený moci. Niekdajší Stroessnerov príbytok v meste Ciudad del Este, ktoré leží približne 300 kilometrov od hlavného mesta Asunción, spravuje podľa prokuratúry istá realitná kancelária.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok