Fotogaléria: Princezná Charlotte absolvovala prvý deň v škole

TA3 TASR
5.9.2019 19:14

Britská princezná Charlotte absolvovala vo štvrtok svoj prvý deň v škole. Štvorročná Charlotte dorazila do jednej zo súkromných prípravných škôl v južnom Londýne so svojimi rodičmi - vojvodkyňou Catherine a princom Williamom -, ako aj so svojím starším bratom, šesťročným princom Georgeom, informuje stanica Sky News.

Fotogaléria: Princezná Charlotte absolvovala prvý deň v škole
SITA/AP

Princeznú odetú v modrej školskej uniforme privítala pred budovou školy jej riaditeľka Helen Haslemová. Charlotte bude v triede pozostávajúcej maximálne z 21 žiakov a bude sa jej dostávať vzdelanie v širokej škále predmetov - od francúzštiny a mandarínskej čínštiny po výtvarné umenie, balet a kódovanie, pričom zvláštny dôraz sa bude klásť na hudbu a drámu.

Daná sieť prípravných škôl, kde je ročné školné približne 22.000 libier, kladie veľký dôraz aj na športy, pričom voliteľnými doplnkami sú joga a golf. Mnohí absolventi prípravných škôl siete Thomas's London Day Schools sa neskôr presunú na elitné vzdelávacie inštitúcie typu stredných škôl ako Eton College alebo Downe House School.

V roku 2017, keď nastupoval do školy princ George, sprevádzal ho iba jeho otec, pretože vojvodkyňa Catharine bola v 12. týždni tehotenstva so svojím tretím potomkom a sužovali ju zdravotné komplikácie, pripomína Sky News. Tentoraz si však sprevádzanie svojich dvoch detí do školy vychutnala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok