Rusom sa zrútila bojová stíhačka, po dvoch pilotoch pátrajú

TA3 TASR
3.9.2019 16:31

Bojové lietadlo SU-25 ruských vzdušných síl sa zrútilo počas cvičného letu v Stavropolskom kraji na juhu Ruska. S odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany o tom informovala agentúra TASS.

Rusom sa zrútila bojová stíhačka, po dvoch pilotoch pátrajú
TASR/AP (ilu)

"Dňa 3. septembra havarovala pri plánovanom učebno-výcvikovom lete v Stavropolskom kraji stíhačka SU-25UB. Momentálne uskutočňujú príslušníci prieskumno-záchrannej služby pátranie po dvoch pilotoch. Stíhačka nebola počas letu vyzbrojená. Stroj sa zrútil v riedko obývanej oblasti, pričom na zemi nie sú zreteľné stopy nárazu," uviedlo ministerstvo vo svojom vyhlásení.

O zrútení stíhačky na severnom Kaukaze ešte do zverejnenia oficiálneho stanoviska ruského rezortu obrany informoval zdroj z prostredia armády. Ten uviedol, že "stroj vzlietol z letiska v meste Buďonnovsk. Na pátraní po dvoch katapultovaných pilotoch sa podieľa aj vrtuľník. Osud pilotov zatiaľ nie je známy."

Suchoj Su-25 je podzvukové bojové lietadlo pre priamu podporu pozemných síl, navrhnuté v polovici 70. rokov 20. storočia v bývalom Sovietskom zväze. Ide o vysoko manévrovateľný hornoplošník, schopný nasadenia z neupravených plôch v blízkosti bojiska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok