Obľúbené školské predmety mužov a žien sa líšia, ukázal prieskum

TA3 TASR
2.9.2019 09:54

Najobľúbenejším predmetom mužov bola v škole telesná výchova, dievčatá zas obľubovali slovenský jazyk a literatúru. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu, ktorý v júli 2019 realizovala agentúra Go4Insight. Zúčastnili sa na ňom ľudia od 15 do 79 rokov, ktorí spomínali na svoje školské časy.

Obľúbené školské predmety mužov a žien sa líšia, ukázal prieskum
TASR/Roman Hanc (ilu)

Telesná výchova bola najobľúbenejším predmetom pre 16 percent opýtaných. Nasleduje slovenčina (15 percent), matematika (13 percent), zemepis/geografia (10 percent) a dejepis. Jeden z 20 bývalých žiakov nemal v škole obľúbený ani jeden predmet.

Obľúbenosť predmetov hodnotia iné vekové kategórie rôzne. Informatika a angličtina boli obľúbenejšie medzi mladšími vekovými kategóriami. Naopak, obľúbenosť zemepisu, dejepisu a ruštiny bola uvedená staršími vekovými kategóriami - 40 rokov a viac.

S odstupom času takmer polovica respondentov do 40 rokov ľutuje, že sa viac nevenovala angličtine. K ďalším predmetom, o ktorých ľudia vyhlásili, že sa im mohli venovať viac, patrí aj matematika (21 percent), slovenský jazyk a literatúra (18 percent), nemčina (17 percent) a informatika (13 percent).

Témy: Prieskum
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok