Abrhan: Matovič zmenil rétoriku, preto je parlament kultivovanejší

SITA
17.7.2012 09:27

Väčšia kultivovanosť v parlamente je podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana spôsobená zmenou rétoriky lídra Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igora Matoviča k Smeru-SD.

Abrhan: Matovič zmenil rétoriku, preto je parlament kultivovanejší
SITA

Ako povedal Abrhan dnes pre agentúru SITA, určitá konfrontácia v NR SR v minulom volebnom období bola spôsobená Igorom Matovičom. „Ak zmiernil rétoriku k Smeru-SD, z toho môže vyplývať väčší dojem kultivovanosti. Nie je to však otázka kultivovanosti, ale Matoviča,“ vyhlásil Abrhan.

Národná rada SR je podľa podpredsedníčky parlamentu Renáty Zmajkovičovej v tomto volebnom období kultivovanejšia ako to bolo za bývalej vládnej koalície. Ako povedala Zmajkovičová pre agentúru SITA, dôvodom je fakt, že Smer-SD nastúpil trend správnej komunikácie. "Síce aj dnes existuje opozícia, ale všetko je o komunikácii. Smer ako vládna strana, ktorá má silu 83 poslancov, vie veľmi dobre komunikovať a opozícii ukazuje ústretovosť," povedala.

Aj mnohí bývalí koaliční poslanci, ako keby sa zrazu podľa nej vrátili do klasického parlamentného štandardu a noblesy, čo v predchádzajúcom volebnom období nebolo. „Parlamentná noblesa sa v predchádzajúcom volebnom období vytratila. Zdá sa mi, akoby teraz mnohí poslanci pochopili, že úroveň parlamentu musí byť vyššia, pretože sme vzorom pre všetkých ľudí, ktorí si nás zvolili," zdôraznila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok