Máme nových veľvyslancov, Čaputová menovala i Kováčovho syna

TA3 TASR
28.8.2019 10:48

Slovensko má nových veľvyslancov v Argentíne, Spojených arabských emirátoch a Izraeli. Poverovacie listiny im odovzdala prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá vymenovala aj Michala Kováča mladšieho, syna bývalého prezidenta, ktorý bol pred rokmi obeťou únosu.

Na veľvyslanectve so sídlom v argentínskom Buenos Aires bude pôsobiť Rastislav Hindický. Prezidentka mu zároveň udelila priakreditáciu pre Bolívijský mnohonárodný štát, Čilskú republiku, Paraguajskú republiku, Peruánsku republiku a Uruguajskú východnú republiku.

Vedúcim diplomatickej misie v Spojených arabských emirátoch bude Michal Kováč mladší, syn prvého slovenského prezidenta Michala Kováča. Sídliť bude v Abú Dabí. Veľvyslanectvo v izraelskom Tel Avive zas povedie Igor Maukš. "Veľmi si želám, aby ste sa pri výkone svojej práce, podobne ako ja, snažili o presadzovanie hodnôt SR, tak aby Slovensko bolo vnímané ako krajina, ktorá reprezentuje hodnoty demokracie, spravodlivosti, medzinárodných pravidiel a, samozrejme, aj environmentálnej citlivosti a dodržiavania ľudských práv," prihovorila sa veľvyslancom prezidentka. Keďže je povolanie podľa nej náročné na osobné vzťahy, diplomatom zaželala šťastie aj v nich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok