Fotogaléria: Putin s Erdoganom otvorili veľkú leteckú šou MAKS

TA3 TASR
27.8.2019 15:27

Úzke vzťahy svojich krajín vyzdvihli ruský prezident Vladimir Putin a jeho turecký náprotivok Recep Tayyip Erdogan, keď na Letisku Žukovskij spoločne otvorili veľkú leteckú šou MAKS.

Erdogan bol Putinovým čestným hosťom na slávnostnom otvorení tohto podujatia a dokonca mal umožnené nahliadnuť do vnútra kokpitu najnovšieho ruského stíhacieho lietadla Suchoj Su-57, ktoré na tejto prehliadke po prvý raz oficiálne predstavili. Vojenské vzťahy Turecka s Ruskom sú predmetom znepokojenia zo strany Severoatlantickej aliancie a zvlášť USA po tom, ako Ankara zrealizovala nákup ruských raketových obranných systémov S-400.

Spojené štáty tvrdia, že tento arzenál je nekompatibilný s NATO a predstavuje hrozbu pre americký program viacúčelových stíhacích lietadiel Lockheed Martin F-35 Lightning II. Washington preto zrušil účasť Turecka na tomto výcvikovom programe a zároveň pohrozil uvalením sankcií na Ankaru.

Medzinárodná prehliadka MAKS 2019 sa koná od 27. augusta do 1. septembra. Jej organizátormi sú ruské ministerstvo priemyslu a obchodu a spoločnosť Rostec. Na podujatí sa zúčastňuje dovedna 827 spoločností z 33 krajín; zahraničných firiem je 184.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok