Zverejnili, kto bude v nominácii na kvalifikačné zápasy EURO 2020

TA3 TASR
27.8.2019 11:29

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal nominoval na septembrové kvalifikačné zápasy EURO 2020 proti Chorvátsku a Maďarsku 25 hráčov. Len medzi náhradníkmi figuruje stredopoliar Miroslav Stoch z PAOK Solún.

Favorit sa ukáže na ihrisku

V tíme figurujú opory Marek Hamšík z čínskeho Ta-lien I-fang, Milan Škriniar z Interu Miláno i Stanislav Lobotka zo Celty Vigo. V kádri sú štyria brankári na čele s jednotkou Martinom Dúbravkom z Newcastle United. Do útoku sú pripravení Michal Ďuriš z Famagusty, Pavol Šafranko zo Sepsi OKS a Róbert Boženík zo Žiliny.

Český kouč verí, že hráči po dlhšom letnom období prídu v dobrom rozpoložení. "Je pravda, že sa schádzame po dlhšom čase. Prestávka bola dlhá, nehrali sa súťažné zápasy, bolo prípravné obdobie. Rozbieha sa to až teraz. Chorváti sú veľkým favoritom skupiny, ale každý dokáže zdolať každého. Skupina je veľmi vyrovnaná. Nebudeme dávať žiadne prognózy, nebudeme veľkohubí, ale budeme sa sústrediť len na seba. Verím, že hráči prídu v dobrom rozpoložení. Kto je favorit, to sa ukáže až na ihrisku," povedal na tlačovej konferencii.

Nominácia SR:
brankári: Martin Dúbravka, Matúš Kozáčik, Marek Rodák, Dominik Greif
obrancovia: Peter Pekarík, Ľubomír Šatka, Milan Škriniar, Denis Vavro, Dávid Hancko, Róbert Mazáň, Martin Valjent
stredopoliari: Stanislav Lobotka, Patrik Hrošovský, Ján Greguš, Juraj Kucka, Matúš Bero, Marek Hamšík, László Bénes, Ondrej Duda, Albert Rusnák, Róbert Mak, Lukáš Haraslín
útočníci: Pavol Šafranko, Róbert Boženík, Michal Ďuriš

Slováci majú šesť bodov

Cez leto viacero hráčov zmenilo dres, v nových kluboch museli absolvovať často zložitý aklimatizačný proces. "Za hráčmi z užšieho kádra, ktorí prestúpili sme cestovali. Verím, že prídu v dobrej forme a bude to cítiť aj na ich motivácii," vyjadril sa Hapal, ktorý práve podobným argumentom vysvetlil aj absenciu Stocha: "Stoch je skúsený hráč, ale v novom klube sa zatiaľ nedostal do základnej zostavy. Nemá to ľahké, tréner, ktorý ho tam dostal už v klube nie je. Ale stále zostáva členom kádra slovenskej reprezentácie."

Informácie o zdravotnom stave kádra nedávajú dôvod na vrásky na čele. "Máme len menšie zdravotné problémy, preto jeden hráč navyše. Niektorí sú ohrození aj žltými kartami, my nič nechceme podceniť," uviedol 50-ročný tréner SR. Slováci majú v kvalifikačnej skupine po troch zápasoch na konte šesť bodov, doma zdolali Maďarsko 2:0, na pôde Walesu prehrali 0:1 a v Azerbajdžane zvíťazili vysoko 5:1. Maďarsko je líder tabuľky s 9 bodmi, odohralo však o zápas viac. Chorvátsko je tretie, má rovnako ako SR 6 bodov. Zraz mužstva je na programe v nedeľu 1. septembra o 15.00 h v Šamoríne.

Náhradníci: Kristián Koštrna, Branislav Niňaj, Lukáš Štetina, Branislav Sluka, Miroslav Stoch, Jaroslav Mihalík, Erik Pačinda, Jakub Považanec, Nikolas Špalek, Róbert Pich, Samuel Mráz

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok