Capella vymenovali za trénera ruskej reprezentácie

SITA
16.7.2012 15:22

Ruský futbalový zväz (RFS) v pondelok vymenoval Fabia Capella za nového trénera mužského reprezentačného výberu. Capello naposledy viedol anglickú reprezentáciu, vo februári tohto roku odstúpil pre nesúhlas s nariadením asociácie o odobratí kapitánskej pásky Johnovi Terrymu.

Capella vymenovali za trénera ruskej reprezentácie
SITA

"Dnes sme sa rozhodli vymenovať Fabia Capella za nového kormidelníka nášho národného tímu. Očakávame, že čo najskôr príde do Ruska, aby sme prebrali posledné detaily zmluvy a podpísali ju. Malo by sa to stať v stredu, resp. vo štvrtok," oznámil viceprezident RFS Nikita Simonian, ktorý dočasne zastupuje odstúpivšieho Sergeja Fursenka. Ten sa vzdal funkcie minulý mesiac.

Šesťdesiatšesťročný Talian by mal podpísať zmluvu na dva roky, ktorá mu zabezpečí príjem 6 miliónov eur ročne. Po neúspešných nedávnych majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine, na ktorých "zborná" nepostúpila zo základnej skupiny, nahradí na lavičke Holanďana Dicka Advocaata. Capello údajne súhlasil aj s podmienkou, že bude mať ruských asistentov.

Capello naposledy viedol anglickú reprezentáciu, vo februári tohto roku odstúpil pre nesúhlas s nariadením asociácie o odobratí kapitánskej pásky Johnovi Terrymu. Predtým trénoval výhradne na klubovej úrovni. Pôsobil v AC Miláno, AS Rím, Juventuse Turín a Reale Madrid, pričom s každým týmto tímom získal domáci ligový primát.

Na pozíciu hlavného trénera A-mužstva Ruska údajne existovalo až 13 rôznych kandidátov vrátane bývalého kouča Tottenhamu Hotspur Harryho Redknappa, úspešných španielskych odborníkov Rafaela Beníteza a Pepa Guardiolu, Argentínčana Marcela Bielsu či skúseného Taliana Marcella Lippiho. Rusi však mali od začiatku najväčší záujem o Capella.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok