Hokejista Ščurko dostal za vraždu osemročný trest

TA3, TASR
16.7.2012 14:40

Súd uznal hokejistu Ladislava Ščurka vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy a odsúdil ho na osem rokov odňatia slobody. Športovec v januári 2008 zavraždil hokejového rozhodcu Mareka Liptaja.

Hokejista Ščurko dostal za vraždu osemročný trest
TASR

Nad Ščurkom vyniesol rozsudok košický súd. Hokejista pred súdom vyhlasoval, že je nevinný. Prokurátor však navrhol súdu, aby ho uznali vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy, čo sa aj stalo.

Podľa obžaloby mal Ščurko na začiatku roku 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždiť rozhodcu Liptaja, ktorého bodol a sekol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky rozhodcu našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica. Ščurka sa najprv pred vyšetrovateľom aj pred súdom k činu priznal, na pojednávaní 14. júla 2010 ale vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný.

Ščurka za páchateľov označil dvoch mužov, ktorých prvýkrát v živote videl na odpočívadle, kam odviezol Liptaja v osudný deň na stretnutie. Z auta mal iba vidieť, ako bezvládneho rozhodcu muži naložili do kufra jeho auta. Jeden z nich si k nemu prisadol a prikázal mu ísť smerom na Kežmarok. Druhý z mužov ich sledoval v terénnom aute. Medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica sa tela zbavili.

Jeho nechali žiť, pretože, ako vypovedal Ščurko, páchatelia mu povedali, že by bolo škoda hokejistu. Svoju výpoveď zmenil neskôr preto, lebo sa bál o svoj život a až po takom čase našiel odvahu brániť sa. Navyše bol podľa vlastných slov pri vypočúvaní v strese, pretože vyšetrovatelia ho mali presviedčať, že všetky dôkazy smerujú proti nemu. Súd hokejistovi napokon neuveril a vymeral mu osem rokov nepodmienečne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok