Mladík študoval na Slovensku, za hranicami ho vinia z terorizmu

TA3 TASR ČTK
22.8.2019 13:48

Dvoch izraelských Arabov obvinili v Izraeli z podpory džihádistickej organizácie Islamský štát. Dvojicu mladíkov, z ktorých jeden študoval medicínu na Slovensku, zatkli ešte v júli tohto roku. S odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej kontrarozviedky Šin Bet o tom informovala agentúra DPA.

V Izraeli zatkli dvoch izraelských Arabov za prípravu atentátov, ktoré mali spáchať v menej teroristickej organizácie Islamský štát. Jeden zo zadržaných študoval medicínu na Slovensku. Mladých mužov zatkli v júli, 22. augusta kontrarozviedka informovala, že ich obvinili z "aktívneho šírenia... ideológie Islamského štátu". Prokuratúra ich taktiež obvinila z príprav teroristického útoku, spojenectva s teroristickou organizáciou a jej napomáhaniu.

whatsapp-image-2019-08-22-at-10-59-52_ac1100ae-848c-7ef2.jpg

"Podozriví si do svojich počítačov stiahli údaje a informácie, ktoré obsahovali materiály Islamského štátu, ako aj materiály ukazujúce spôsoby prípravy zbraní a zariadení, ktoré sa dajú použiť pri teroristických útokoch," uviedla tajná služba Šin Bet.

Zadržaní sú 22-ročný študent medicíny Amin Yassin a o šesť rokov starší Ali Armush. Obaja sú z arabskej dediny Tamra, ktorá leží na severe Izraela. Bezpečnostná služba Šin Bet oznámila, že vyšetrovanie ukázalo, že sa muži považovali za zástupcov IS dovtedy, dokiaľ nebude v Izraeli ustanovený islamský kalifát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok