Vodiči bratislavskej MHD chystajú štrajk, dôvodom má byť i šikana

TA3 SITA
22.8.2019 10:06

Vodiči mestskej hromadnej dopravy v Bratislave chystajú na pondelok 2. septembra v čase od 04:00 – 07:00 výstražný štrajk.

Vodiči bratislavskej MHD chystajú štrajk, dôvodom má byť i šikana
SITA/Branislav Bibel

"Tento štrajk je pre nevyhovujúce pracovné podmienky vodičov a negarantované sociálne istoty zamestnancov Dopravného podniku Bratislava," uviedol predseda odborov Autošofér v DPB Jozef Hitka. Predseda odborov už pred pár týždňami vyzýval vedenie DPB na riešenie viacerých problémov v DPB s tým, že ak sa situácia nezmení vyhlásia výstražný štrajk.

Odborom prekáža predovšetkým údajné šikanovanie vodičov, neplatná kolektívna zmluva alebo nedávny nakúp 11 starých autobusov. Za kľúčové takisto považujú odbory vytvorenie nového pracovného poriadku v DPB, ktorý má zabezpečiť lepšie postavenie vodičov v rámci podniku.

"Týmto sa ospravedlňujeme obyvateľom a návštevníkom Bratislavy za to, že mnohé spoje MHD nebudú premávať a žiadame ich o pochopenie situácie našich zamestnancov. Uvedomujeme si, že sme financovaný z peňazí daňových poplatníkov a preto chceme službu pre obyvateľov vykonávať zodpovedne a kvalitne. Ale náš zamestnávateľ DPB nám to neumožňuje. Bojujeme aj za Vás, za kvalitnejšie a kultúrnejšie cestovanie,“ dodal Hitka v stanovisku odborov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok