S Istropolisom pomôžu Holanďania, developer YIT predal podiel

TA3 TASR
21.8.2019 10:38

Developerská spoločnosť Immocap odkúpila podiel YIT v spoločnosti Trnavské mýto. Akciovú spoločnosť Trnavské mýto založili tieto firmy spolu s vlastníckym podielom v pomere 50 na 50. Ich cieľom bolo "získať a rozvinúť pozemok približne 3,7 hektára s kultúrnym a kongresovým centrom nazývaným Dom odborov,“ uviedla spoločnosť Immocap.

S Istropolisom pomôžu Holanďania, developer YIT predal podiel
TASR/Štefan Puškáš

Podľa ich slov chcú pokračovať v rozvoji lokality Trnavské mýto. "Tento priestor vnímame ako veľkú príležitosť na zlepšenie verejného života nielen pre obyvateľov v susedných štvrtiach, ale aj v celom meste. Veríme, že sa nám tento dlhodobo zanedbaný potenciál podarí pretvoriť tak, aby ho Bratislavčania dokázali využívať naplno," povedal CEO Immocap Group Martin Šramko.

Dodal, že aktuálne pracujú na novej podobe územia Trnavského mýta s holandským architektonickým štúdiom KCAP, ktoré pracovalo napríklad na pretvorení centra Rotterdamu, vybudovaní štvrte HafenCity v Hamburgu či na skultivovaní územia Europaallee v Zurichu.

Developerská spoločnosť Immocap funguje na developerskom trhu vyše 20 rokov a za ten čas zrealizovala viacero projektov v hlavnom meste. Pracovali napríklad na výstavbe troch biznis centier v administratívnej zóne na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave – Business Center BBC III, IV a V s celkovou plochou viac ako 60-tisíc metrov štvorcových. Jej prioritou je však lokalita Trnavské mýto, kde v spolupráci s hlavným mestom obnovili zanedbaný podchod. V roku 2012 získali ocenenie Developer roka v súťaži CIJ Awards Slovakia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok