Brankár Jakubech mieri do Kortrijku, zabojuje o post jednotky

TA3 SITA
20.8.2019 11:02

Slovenský futbalový brankár Adam Jakubech strávi sezónu 2019/2020 na hosťovaní v belgickom klube KV Kortrijk. Ako referuje oficiálna stránka účastníka Jupiler League, funkcionári Kortrijku si budú môcť po skončení zapožičania uplatniť opciu na kmeňového hráča francúzskeho Olympique Lille.

Brankár Jakubech mieri do Kortrijku, zabojuje o post jednotky
TASR/Lukáš Grinaj

"S Luísom Camposom, športovým riaditeľom Lille, sme sa dohodli, že by bolo pre Adama najlepšie, keby bol rok na hosťovaní. Oslovili sme kluby v Portugalsku, Dánsku, Belgicku, Holandsku... Vyšli nám tri zaujímavé ponuky, jedna z nich bola z Kortrijku, ktorý je od Lille vzdialený 30 km. Druhú ponuku sme mali z dánskeho Nordsjaellandu, kde bol predtým Stano Lobotka. Bolo to tiež veľmi zaujímavé, ale keď sme si to rozobrali na drobné, tak ku Kortrijku sa prikláňalo Lille, my aj Adam," povedal hráčov agent Branislav Jašurek.

Jakubech pôsobil na severe Francúzska od roku 2017, za A-mužstvo Lille však nenastúpil v žiadnom súťažnom stretnutí. Zväčša robil náhradníka tímovej "jednotke" Mikovi Maignanovi. "Aj keď bol Adam v uplynulej sezóne dvojka, nebola to preňho zlá sezóna. Bol v Lille, v klube, ktorý sa dostal do Ligy majstrov. V takom prípade je to však aj o šťastí, či sa do bránky dostanete alebo nedostanete. Keď brankárska jednotka neurobí chybu, nedostane červenú kartu, nezraní sa, tak je to ťažké. Nechceli sme ďalej čakať na nejakú náhodu. V Belgicku bude v pozícii, že bude bojovať o post jednotky. Teraz má rok na to, aby dokázal, že je to jeden z najlepších slovenských brankárov. Som presvedčený, že sa mu to podarí," doplnil Jašurek.

Odchovanec prešovského Tatrana, ktorý na Slovensku chytal aj v Spartaku Trnava, bude v Belgicku hrávať v drese s číslom 21. Jeho konkurentom o miesto medzi tromi žrďami bude hlavne Sébastien Bruzzese, ktorý odchytal všetky štyri doterajšie zápasy Kortrijku v sezóne 2019/2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok