Vyriešia otázku NS? Čaká sa na prevod správy a odchod rezortu

TA3 SITA
17.8.2019 09:58

Ešte koncom tohto roka by sa mala uzavrieť zmluva o prevode správy budovy, kde sídli najvyšší súd, ako aj ministerstvo spravodlivosti, na Najvyšší súd. Uviedla to pre médiá predsedníčka najvyššieho súdu Daniela Švecová.

Vyriešia otázku NS? Čaká sa na prevod správy a odchod rezortu
SITA/Marko Erd

"Samozrejme, budova si vyžaduje aj rekonštrukciu. V tomto smere sme pripravení,“ povedala s tým, že rekonštrukcia budovy by sa mala začať hneď po tom, ako sa rezort spravodlivosti odsťahuje. Obe inštitúcie momentálne sídlia v jednej budove na Župnom námestí v Bratislave.

Ministerstvo spravodlivosti sa plánuje presťahovať do nových priestorov do konca tohto roka. Náklady v priestoroch areálu Výskumného ústavu zváračského odhaduje rezort na 1,7 milióna eur, pričom 1,5 milióna tvorí nájomné a 200.000 eur výdavky na prevádzku. Ministerstvo spravodlivosti môže budovu kúpiť až po dvoch rokoch prenajímania, rezort odhaduje jej súčasnú cenu na 23 025 278 eur. Vlastník podľa nájomnej zmluvy priestory najskôr zrekonštruuje pre potreby ministerstva.

Otázka sídla rezortu justície trápi ministerstvo spravodlivosti aj najvyšší súd už dlho. Do nových priestorov sa mal rezort sťahovať už za pôsobenia Lucie Žitňanskej, ale súčasný minister Gábor Gál vypísal novú súťaž.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok