Slovenské tenistky sú medzi nenasadenými. Súperky im vyberie žreb

TA3 SITA
16.8.2019 13:57

Slovenská fedcupová reprezentácia tenistiek bude pri budúcotýždňovom žrebe kvalifikácie o postup na finálový turnaj Pohára federácie 2020 medzi nenasadenými tímami.

Slovenské tenistky sú medzi nenasadenými. Súperky im vyberie žreb
SITA/Alexandra Čunderlíková

Osem možností

Podľa informácie na webe Medzinárodnej tenisovej federácie (sú reprezentačné družstvá krajín rozdelené na základe fedcupového rebríčka k 22. aprílu 2019. Slovensko (15. v renkingu) sa ocitlo medzi osmičkou nenasadených spolu s Lotyšskom (12.), Kanadou (13.), Japonskom (14.), Ruskom (16.), Kazachstanom (17.), Brazíliou (18.) a Holandskom (19.). Súperi pre tieto krajiny vzídu z okteta nasadených: USA (2.), Bielorusko (5.), Rumunsko (6.), Nemecko (7.), Španielsko (8.), Švajčiarsko (9.), Belgicko (10.) a Veľká Británia (11.).

Slovenský tenisový zväz informuje, že istotu domáceho prostredia by mali Slovenky v prípade stretnutí s Bieloruskami, Španielkami a Švajčiarkami. Ak by im žreb prisúdil Nemecko alebo Belgicko, hralo by sa u súpera. V prípade konfrontácie s Američankami, Rumunkami a Britkami by o výhode domácej pôdy rozhodol dodatočný žreb.

Žreb kvalifikácie, z ktorej sa víťazi prebojujú na finálový turnaj na antukových dvorcoch v Budapešti, sa uskutoční v stredu 21. augusta 2019 od 13.00 h v Londýne. Stretnutia kvalifikácie sa budú hrať 7. - 8. februára 2020.

V II. svetovej skupine

Pohár federácie sa od budúceho roka bude podľa vzoru Davisovho pohára hrať v novom formáte. Istú účasť na finálovom turnaji, na ktorom bude štartovať dovedna 12 tímov, má kvarteto. Tvoria ho Austrália, Francúzsko ako finalisti tohtoročnej edície ženskej tímovej súťaže, Maďarsko ako domáci organizátor a dopĺňa ich Česko. Najúspešnejšej krajine ostatných rokov PF, ktorá od roku 2011 získala šesťkrát víťaznú trofej, udelila ITF v stredu voľnú kartu, takže nebude musieť hrať kvalifikáciu.

Slovenské tenistky sa v apríli udržali v II. svetovej skupine, keď na antuke bratislavského NTC zdolali Brazílčanky 4:0. Vďaka novému modelu súťaže a rozšíreniu svetovej skupiny na 16 tímov budú mať v prípade triumfu vo februárovom kvalifikačnom súboji už na jar šancu zabojovať o cennú trofej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok