Danko priznal jedno stretnutie s Kočnerom. Netyká si s ním

TA3 TASR SITA
15.8.2019 15:39

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko priznal, že sa pred niekoľkými rokmi jediný raz stretol s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Vyhlásil to na brífingu v Bratislave. Odvtedy nemal s Marianom Kočnerom žiadne osobné stretnutie, ani si s ním netyká.

"Dostal som od neho ponuky na modré z neba, financie. Ale ja som s ním na žiadne žúrky nechodil, ani nič podobné," povedal Danko. Odvtedy sa s Marianom Kočnerom osobne nestretol, vnímal však, že ho podceňoval. "Vylučujem akékoľvek podklady, akúkoľvek snahu využiť moju funkciu a za týmto si stojím," vyhlásil Danko. Podľa jeho slov stretnutie trvalo dve hodiny. Danka udivuje, ako sa manipuluje s vážnymi vecami. Médiá podľa neho spájajú možné s nemožným, pokiaľ ide o uniknutú komunikáciu Mariana Kočnera.

Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, bola podľa Denníka N v kontakte aj s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. Ako informoval denník, o jej kontakte aj s predsedom parlamentu vypovedal najprv Zoltán Andruskó. Teraz to potvrdila aj komunikácia Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej cez aplikáciu Threema. Prvýkrát Alena Zsuzsová spomenula „Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018.

„Andrejko nám napísal včera sám od seba!!“ písala Marianovi Kočnerovi. Ten potom spomína „Andreja,“ keď sa snažia s Alenou Zsuzsovou zistiť, aká je situácia v koalícii po tom, čo sa po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd. „Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej Kočner. Alena Zsuzsová odpisuje: „Oki, ale až zajtra, lebo dnes je nedeľa, je s tou svojou a určite sa chystá na to svoje vystúpenie, takže by mi aj tak neodpovedal.“ Marian Kočner vtedy Alene Zsuzsovej písal, že Danko je na lyžovačke a vystúpenie nahral dopredu.

Zsuzsová vraj prvý raz spomenula "Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018. „Andrejko nám napísal včera sám od seba“ písala Kočnerovi.

Ten potom spomína „Andreja,“ keď sa snažia so Zsuzsovou zistiť, aká je situácia v koalícii po tom, čo po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd. „Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej údajne Kočner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok