Stratenú európsku tínedžerku našli v džungli. Ako zomrela?

TA3 TASR
15.8.2019 10:14

Pätnásťročná tínedžerka Nora Anne Quoirinová z Londýna, ktorá záhadne zmizla z letoviska v dažďovom pralese neďaleko malajzijského hlavného mesta Kuala Lumpur, zomrela na krvácanie tráviacej sústavy, konkrétne vredu na dvanástniku, spôsobené vyhladovaním a stresom.

Stratenú európsku tínedžerku našli v džungli. Ako zomrela?
SITA/AP

Podľa slov Mohamada Mata Jusopa, policajného šéfa štátu Negeri Sembilan, pitva nepriniesla dôkazy o únose alebo znásilnení. Experti odhadujú, že dievča bolo mŕtve dva či tri dni, keď našli jeho telo. Quoirinovej nahé telo našli v utorok 13. augusta pri malom potoku približne 2,5 kilometra do ekorezortu Dusun po tom, čo zmizla z chaty, v ktorej bola jej rodina ubytovaná od 4. augusta.

Právnik rodiny už skôr vyjadril nádej, že polícia bude vyšetrovať aj prípadný násilný čin. Zároveň sa v mene príbuzných poďakoval pátračom a dodal: "Nora je v srdci našej rodiny. Je to najpravdivejšie, najvzácnejšie dievča a nekonečne ju milujeme." Policajný šéf na tlačovej konferencii pred nemocničnou márnicou spresnil: "Príčinou smrti bolo krvácanie hornej časti tráviaceho traktu, spôsobeného vredom na dvanástniku, a ešte to skomplikovalo prederavenie (perforácia)... Mohol to zapríčiniť dlhotrvajúci nedostatok jedla a dlhodobý stres." Na nohách dievčaťa našli aj modriny a odreniny, tiež však smrť nespôsobili. Vzorky odobraté z tela pošlú do chemického laboratória na ďalšiu analýzu.

Rodina si môže telo zosnulej vziať naspäť domov, ak si to želá, dodal policajný šéf. Podľa príbuzných bola tínedžerka veľmi zraniteľná, keďže trpela poruchami učenia i telesnými a vývojovými hendikepmi. Polícia je presvedčená, že z obývačky v chate vyliezla cez otvorené okno, ale dodala, že vyšetruje všetky stránky prípadu vrátane možných kriminálnych prvkov. Pri vyšetrovaní pomáhajú policajti z Írska, Francúzska a Spojeného kráľovstva. Matka dievčaťa pochádza z Írska a otec je Francúz, ale rodina žije už 20 rokov v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok