Trubana vo videu zastavil policajt, hodnotia v ňom jeho kauzu

TA3
14.8.2019 14:03

Predseda strany Progresívne Slovensko Michal Truban, ktorý sa priznal k tomu, že mal skúsenosti s drogami, zverejnil na sociálnej sieti video. V krátkom spote sa snaží odľahčeným spôsobom priblížiť svoj pohľad na situáciu.

Boja sa a preto naňho útočia?

Trubana na videu zastaví policajt a spýta sa ho, či vie, prečo ho zastavil. Mladý politik začne nervózne vysvetľovať, že vie, ale že to "bolo dávno" a bolo to "myslené ako vtip". Ide o narážku na jeho staré, vraj neškodné príspevky na webe blackhole.sk aj na to, že priznal fajčenie marihuany a skúsenosť s LSD. Policajt ho preruší, informuje, že má nefungujúce zadné svetlo a pustí ho.

"Oni sa toho boja, preto útočia, preto sa snažia odpútať pozornosť od toho, že keď ja som bol na výške, oni už dávno sedeli v parlamente a rozoberali náš štát. Viem, že pre nich to neskončilo a prídu ďalšie útoky, ale pre mňa je to potvrdením toho, že sme na správnej ceste. Lebo ani ja som neskončil, do politiky som šiel práve preto, aby sme proti takejto špine zabojovali a dali ľuďom nádej, že krajina sa dá spravovať lepšie," vysvetlil Truban na Facebooku pointu odľahčeného videa.

Priznal, že v minulosti skúšal drogy

Líder Progresívneho Slovenska pred pár dňami po zverejnení starých videí z jeho prednášok priznal, že marihuanu požil viackrát a pred dvanástimi rokmi vyskúšal aj drogu LSD. „Aj toto obdobie je súčasťou môjho príbehu, nie sú to len podnikateľské úspechy, šport a triatlon, ale aj takéto chyby. Priznávam, že takto sa však o drogách pred študentmi nemá rozprávať. Je veľmi veľa ľudí, ktorí denne fajčia trávu a berú to ako samozrejmosť, ale zároveň drogy sú veľmi škodlivé a je veľa rodín a ľudí, ktorým zničili život,“ vysvetlil Truban.

Podľa neho sa totiž o ťažkých a zložitých témach treba baviť otvorene, no zároveň citlivo a zodpovedne. „Ja som urobil veľmi veľa chýb a chcem sa z nich poučiť a už ich neopakovať. Takto chcem aj našu krajinu posunúť dopredu, hovoriť veci úprimne, pomenovávať problémy a priznať si chyby. To je základ toho, ako sa vieme odpichnúť ďalej a posunúť sa dopredu,“ priblížil líder PS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok