Zsuzsovej skupinu obvinili v kauze prípravy vrážd známych ľudí

TA3 TASR
14.8.2019 12:53

V prípade objednávky vraždy prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica nastal posun. Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby na základe doteraz vykonaných úkonov obvinil štyri osoby, informovalo ministerstvo vnútra. Malo by ísť o Alenu Zsuzsovú, Miroslava Marčeka, Tomáša Szabóa a Zoltána Andruskóa.

Skupinka spolu s Marianom Kočnerom figuruje aj v ostro sledovanej kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Zsuzsovú, Szabóa, Marčeka a Andruskóa obvinil vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ministerstva z prípravy vraždy dvoch prokurátorov a advokáta. Má ísť o prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica.

Všetci štyria sú obvinení aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vo februári tohto roka potvrdil, že jedného z prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku alebo advokáta Daniela Lipšica na 99 percent lustrovali. Podľa Čižnára sa na tom pravdepodobne podieľali policajti. Aj preto sa na vyšetrovaní prípravy vrážd podieľa inšpekcia MV. "U pána Žilinku boli tie informácie až hrozivo detailné a sami ich získať nemohli bez toho, aby nemali dobré kontakty," povedal vo februári Čižnár. Odhadoval vtedy, že sa vyšetrovania prípravy vrážd prokurátorov a advokáta a vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej po čase pravdepodobne spoja a vrátia sa pôvodnému tímu.

Zsuzsová figuruje ako obvinená aj v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Spolu s Tomášom Szabóom a Zoltánom Andruskóom sú tiež obvinení zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Príprava mojej vraždy môže súvisieť s výkonom funkcie prokurátora, reagoval na obvinenie bývalý prvý námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky.

Informoval, že bol upovedomený o vydaní uznesenia o vznesení obvinenia štyrom osobám pre konkrétny skutok. Dodal, že obsah rozhodnutia vyšetrovateľa nepozná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok