Slovan prešiel cez Dundalk a vybojoval postup, uštedril mu tri góly

TA3 TASR
13.8.2019 23:06

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovom odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020 v Dubline nad FC Dundalk 3:1. Po víťazstve 1:0 v prvom zápase na Tehelnom poli si "belasí" vybojovali postup do majstrovskej vetvy play off EL, v ktorej sa stretnú so zdolaným tímom z 3. predkola Ligy majstrov, gréckym tímom PAOK Solún.

Slovan prešiel cez Dundalk a vybojoval postup, uštedril mu tri góly
TASR/Jakub Kotian

Rozhodli už v prvom polčase

Na štadióne Tallaght rozhodli zverenci Jána Kozáka ml. o postupe už v prvom polčase. Najskôr v 12. minúte otvoril skóre po zakončení hlavou Rafael Ratao, o 21 minút neskôr pridal druhý zásah Aleksandar Čavrič. Po prestávke domáci znížili stav vďaka gólu Michaela Duffyho a v nadstavenom čase uzavrel skóre duelu Erik Daniel. Prvý zápas play off proti PAOK odohrá Slovan na domácej pôde vo štvrtok 22. augusta o 21.00 h.


Domáci začali bez rešpektu, hneď po úvodnom výkope zatlačili Slovan a po strele Murraya musel Greif vytiahnuť prvý ťažký zákrok. "Belasí" odpovedali akciou v 5. minúte, keď sa po chybe domácej obrany a zaváhaní brankára Rogersa dostal k lopte Holman, no jeho strelu mieriacu do bránky zastavil Massey. O 7 minút neskôr sa dostal po pravej strane do brejku Šporar, nacentroval loptu do šestnástky priamo na Rataa a krídelník Slovana hlavou namieril presne - 0:1.

Ťažký daždivý terén

Zverenci Jána Kozáka ml. boli blízko ku gólu aj v 17. minúte, keď Holman len tesne minul bránku po ďalšom rýchlom protiútoku. Slovan čakal na svoje príležitosti, Dundalk musel streliť gól, čo slovenskému majstrovi hralo do karát a mohol útočiť do otvorenej obrany. Greif však predtým musel zasiahnuť po delovke Shieldsa a neskôr tesne minul bránku Murray. V 33. minúte poslal Božikov loptu na hrot útoku, Čavrič bol pri nej prvý a rutinérsky preloboval vybiehajúceho Rogersa - 0:2. Domáci chceli do konca polčasu znížiť, po priamom kope Murraya opäť zasiahol Greif a Slovan si sľubný náskok udržal.

191308slovan-dundalk-13639281_ac1100ae-2acb-cb92.jpg

Po prestávke vybehli na trávnik dvaja noví hráči v drese domácich, Dundalk však v tej chvíli musel streliť na postup štyri góly a to rozbehnutý Slovan nemienil dopustiť. V Dubline sa však rozpršalo a čoraz ťažší terén sedel viac hráčom írskeho majstra. Ten chcel tomu slovenskému streliť aspoň jeden gól a vďaka húževnatému výkonu sa mu to podarilo v 71. minúte. Spoza šestnástky napriahol Duffy a pomocou ľahkého teču prekonal Greifa. Už v ďalšej akcii domácich zahral v šestnástke rukou Apau a domáci mali možnosť vyrovnať z pokutového kopu. Hoban však Greifa neprekonal, brankár Slovana jeho strelu vyrazil nohami. Záver stretnutia poznačili tvrdšie osobné súboje, no Bratislavčania si už víťazstvo nenechali ujsť a v nadstavenom čase ho ešte

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok