Chytili milionára, ktorý sa roky ukrýval. Je podozrivý z vraždy

TA3 TASR
7.8.2019 08:35

Amerického milionára Petra Chadwicka, ktorý bol na úteku viac ako štyri roky, zatkli v Mexiku a vydali do USA, aby čelil súdnemu procesu pre obvinenie z vraždy svojej manželky v ich kalifornskom dome.

Chytili milionára, ktorý sa roky ukrýval. Je podozrivý z vraždy
SITA/AP

V Británii narodeného 55-ročného Chadwicka objavili neďaleko metropoly Mexiko vďaka tipu po tom, ako úrady ponúkli odmenu 100.000 dolárov (89.230 eur), uviedla americká polícia. Chadwick v roku 2012 zavolal políciu a tvrdil, že údržbár zabil jeho manželku Quee Choo Lim a jeho zobral ako rukojemníka. Uviedol, že vrah ho donútil ísť autom do Mexika s cieľom zbaviť sa tela obete. Avšak americká polícia, ktorá ho zatkla niekoľko kilometrov severne od hranice, si všimla na jeho krku stopy po škriabaní a tiež čiastočky zaschnutej krvi pod jeho nechtami.

V dome manželov objavili miesto činu a podozrivý ich nakoniec priviedol k odpadkovému kontajneru neďaleko kalifornského San Diega, kde ukryl telo. Manželku údajne uškrtil pri hádke týkajúcej sa finančného vyrovnania po možnom rozvode.

Chadwicka, ktorý zbohatol ako realitný investor, prepustili v decembri 2012 na kauciu milión dolárov (891.700 eur), pričom odovzdal svoje americké a britské pasy. Avšak v roku 2015 ušiel a snažil sa oklamať políciu stopami naznačujúcimi, že žije v Kanade. Po celý čas bol podľa polície v Mexiku. Mal falošné doklady a žil vo veľkom byte v meste Puebla, ktoré majú v obľube americkí vysťahovalci. Ak Chadwicka uznajú vinným z vraždy, hrozí mu doživotné väzenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok