Pribudne nová letecká linka zo SR do menej známej destinácie

TA3 TASR
6.8.2019 13:17

Z Letiska M. R. Štefánika budú môcť cestujúci využiť už tretiu pravidelnú leteckú linku na Ukrajinu. Po Kyjeve a Ľvove pribudne letecké spojenie z Bratislavy do Odesy pri Čiernom mori. Ako informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková, nová letecká linka bude k dispozícii od 3. novembra 2019 s frekvenciou dvakrát týždenne, v stredu a v sobotu.

Pribudne nová letecká linka zo SR do menej známej destinácie
SITA/AP

Pravidelná letecká linka z Bratislavy do Odesy na Ukrajine bude súčasťou zimného letového poriadku 2019/2020, ktorý vstúpi do platnosti so zmenou času koncom októbra. Ševčíková priblížila, že dopravca Wizz Air v ňom ponúkne cestujúcim z Bratislavy spolu šesť pravidelných leteckých liniek.

Okrem novej linky do ukrajinskej Odesy prevádzkuje dopravca aj pravidelnú linku do Londýna-Lutonu (päťkrát týždenne, respektíve sedemkrát týždenne vo vianočnom a novoročnom období), tiež letecké linky do Skopje v Severnom Macedónsku a Sofie v Bulharsku (obe trikrát týždenne, respektíve štyrikrát týždenne vo vianočnom a novoročnom období).

Wizz Air aj naďalej zabezpečí pravidelné spojenie ukrajinského hlavného mesta Kyjeva s Bratislavou, a to leteckou linkou s frekvenciou štyrikrát týždenne, na letisko Kyjev-Žuljany. Lety do Ľvova na západe Ukrajiny zvýši v zime z minuloročných dvoch letov týždenne na tri lety týždenne. "Dnešný deň je pre nás míľnikom, keďže pridávame do svojej siete leteckých spojení ďalšie ukrajinské letisko – Odesa, z ktorého spúšťame sedem nových leteckých liniek, medzi nimi je aj Bratislava. Na Ukrajine tak prispievame k rozvoju ekonomiky a turizmu, keďže v rámci nej ponúkame už 53 leteckých liniek do 13 rôznych krajín," poznamenala komunikačná manažérka spoločnosti Wizz Air Paulina Gosk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok