Tragédia na Okolo Poľska. Smrteľne sa zranil 22-ročný cyklista

TA3 TASR
5.8.2019 19:45

Pondelňajšiu 3. etapu cyklistických pretekov Okolo Poľska poznačila tragédia. Dvadsaťdvaročný belgický cyklista Bjorg Lambrecht z tímu Lotto–Soudal zomrel po prevoze do nemocnice v juhopoľskom meste Rybnik, keď počas etapy narazil v daždivom počasí hlavou do betónového priepustu pri ceste.

Tragédia na Okolo Poľska. Smrteľne sa zranil 22-ročný cyklista
Twitter.com/Bjorg Lambrecht

Lambrechta oživovali už priamo na mieste nešťastia, neskôr ho previezli sanitkou do nemocnice. Jeho zdravotný stav totiž neumožňoval letecký transport. Napokon sa lekárom nepodarilo jeho život zachrániť, zomrel na operačnom stole.

"Cyklistu priviezli v kritickom stave. Prijali ho na jednotke intenzívnej starostlivosti a okamžite išiel na operačný stôl. Nanešťastie počas zákroku zomrel," citovala hovorca nemocnice v Rybniku Michala Sieroňa poľská verzia portálu Eurosport. Smrť Lambrechta potvrdil aj jeho tím Lotto–Soudal. "Odpočívaj v pokoji Bjorg," napísal na sociálnej sieti.

Lambrecht bol veľkým talentom belgickej cyklistiky. Triumfoval na prestížnej klasike Liége-Bastogne-Liége pretekárov do 23 rokov a skončil celkovo druhý na etapových pretekoch Tour de l'Avenir. Status profesionála získal v roku 2018. V tejto sezóne mu iba tesne ušlo pódium na klasikách Valonský šíp, Amstel Gold Race i Brabantský šíp. Získal biely dres pre najlepšieho mladého jazdca na Critérium du Dauphiné. V tradičnej generálke na Tour de France obsadil celkovo 12. miesto. V júni predĺžil zmluvu s tímom Lotto-Soudal na ďalšie dva roky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok