Egyptskou metropolou otriasol výbuch, viacero ľudí zahynulo

TA3 TASR
5.8.2019 06:20

Najmenej 20 mŕtvych a 47 zranených si vyžiadal výbuch, ku ktorému došlo v centre egyptskej metropoly Káhira. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na egyptské ministerstvo zdravotníctva.

Výbuchu nasledoval po zrážke štyroch vozidiel pred štátnym ústavom pre výskum rakoviny. Všetci pacienti a pracovníci centra sú v poriadku, uviedlo ministerstvo. Podľa očitých svedkov bolo v blízkosti ústavu počuť hlasný tresk a následne vypukol požiar. Príčinu výbuchu majú zistiť vyšetrovatelia, ktorých na miesto vyslala prokuratúra. V egyptských médiách sa objavili špekulácie aj o explózii plynu.

Ministerstvo vnútra podľa agentúry AP uviedlo, že jedno auto nečakane zrýchlilo a zrazilo sa s ostatnými, pričom so zatiaľ neznámych príčin nastal výbuch. Bezprostredne tiež nebolo známe, či sa všetky obete nachádzali v havarovaných vozidlách.

Národný ústav pre výskum rakoviny sa nachádza pri rieke Níl, niekoľko kilometrov od námestia Tahrír, jedného z hlavných miest, kde sa v roku 2011 odohrávali demonštrácie, ktoré viedli k zosadeniu dlhoročného prezidenta Husního Mubaraka. V jeho okolí sa nachádza niekoľko vládnych budov vrátane ministerstva spravodlivosti a úradu predsedu vlády, ako aj zahraničné ambasády.

Témy: explózia
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok