Zomrela Kennedyho vnučka Saoirse. Mala len 22 rokov

TA3 TASR
2.8.2019 11:07

Vo veku 22 rokov zomrela Saoirse Kennedyová Hillová, vnučka bývalého amerického ministra spravodlivosti Roberta F. Kennedyho. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na správy amerických médií, ktoré bez bližších podrobností uvádzajú, že príčinou smrti bolo predávkovanie.

Zomrela Kennedyho vnučka Saoirse. Mala len 22 rokov
TASR/AP

Roberta Francisa Kennedyho zavraždili v roku 1968, takmer päť rokov po tom, ako v Dallase zastrelili jeho brata, prezidenta USA Johna Fitzgeralda Kennedyho. Americký denník The New York Times odvolávajúc sa na ľudí blízkych rodine informoval, že do areálu rodinného sídla Kennedyovcov v obci Hyannis Port v americkom štáte Massachusetts, kde 22-ročná Kennedyová Hillová žila, boli vo štvrtok privolaní záchranári. Tí mladú ženu previezli do neďalekej nemocnice, kde ju vyhlásili za mŕtvu.

Rodina Kennedyovcov v stanovisku zverejnenom v médiách uviedla, že stratou svojej milovanej Saoirse je "zdrvená". Na strednej škole Kennedyová Hillová písala do študentských novín o svojom boji s depresiou a duševnou chorobou. Napriek tragédiám, ktoré postihli dvoch z jej najvýznamnejších členov, zostáva rodina Kennedyovcov v politike aktívna. Kongresman Joe Kennedy III., vnuk R.F.K., získal kreslo v Snemovni reprezentantov v roku 2013. NYT informovali, že Kennedyová Hillová sa vlani zúčastnila na celonárodných protestoch proti násiliu páchanom s použitím zbrane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok