Tretí odpal v priebehu týždňa. Kimova Kórea vystrelila rakety

TA3 TASR
1.8.2019 23:58

Severná Kórea odpálila v piatok pred svitaním miestneho času zo svojho východného pobrežia bližšie neidentifikované rakety krátkeho doletu. Išlo už od tretí takýto odpal, ktorý KĽDR vykonala v priebehu jedného týždňa.

Tretí odpal v priebehu týždňa. Kimova Kórea vystrelila rakety
SITA/AP (ilu)

S odvolaním sa na vyhlásenie Zboru náčelníkov štábov juhokórejskej armády o ňom informovala tlačová agentúra Jonhap. Rakety Kórejská ľudovodemokratická republika odpálila o 02.59 h a 03.23 h miestneho času (19.59 h SELČ a 20.23 h SELČ) zo svojej provincie Južný Hamgjong smerom do Japonského mora, uviedol JSC. Dodal, že situáciu monitoruje.

KĽDR odpálila už minulý štvrtok z prístavného mesta Wonsan do oblasti Japonského mora dve rakety krátkeho doletu. Severokórejský vodca Kim Čong-un vtedy povedal, že odpal mal byť varovaním v súvislosti s plánovanými augustovými spoločnými vojenskými cvičeniami USA a Južnej Kórey.

V stredu odpálila KĽDR ďalšie rakety zo svojho východného pobrežia do Japonského mora, pričom najmenej dve z nich boli podľa juhokórejskej armády balistickými strelami stredného doletu. Samotná KĽDR následne prostredníctvom svojej štátnej agentúry KCNA uviedla, že išlo o test nového raketometu s riadenými strelami "veľkého kalibru", ktoré "budú hrať hlavnú úlohu pri pozemných vojenských operáciách".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok