Mafia ovládla štát, reagoval Matovič na správy Kočnera a Bödöra

TA3 TASR
1.8.2019 17:13

Na stole sú dôkazy, že mafia ovládla štát, povedal líder hnutia OĽANO Igor Matovič na tlačovej konferencii. Reagoval tak na medializované správy medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom. Tie hovoria okrem iného aj o pokusoch zdiskreditovať Matoviča a ďalších politikov.

Mafia ovládla štát, reagoval Matovič na správy Kočnera a Bödöra
SITA/Jana Birošová

Matovič tvrdí, že Bödör zabezpečoval za úplatok svedka, ktorý mal na súde svedčiť proti opozičnej strane a "zabezpečoval kompromitujúce informácie a diskreditáciu opozičných politikov."

Podľa medializovaných informácií mal Kočner komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Kočner je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa zverejnenej komunikácie mal Kočner v októbri 2017 poslať Tóthovi správy s osobnými údajmi zavraždeného novinára.

Kočner mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o budúcnosť strany obavy. Denník sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom Kočnerom Informuje tiež, že Kočner mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov národnej rady Igora Matoviča a Borisa Kollára, a exprezidenta Andreja Kisku. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ. Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian Koner a niekdajší riaditeľ televízie Pavol Rusko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok