Štát riadi mafia, vyhlásil Kollár. Spoluprácu so Smerom si nevie predstaviť

TA3 SITA
1.8.2019 15:01

Napriek tomu, že obžalovaný podnikateľ Marian Kočner je vo väzbe, iní členovia jeho zločineckej skupiny sú stále na slobode. V reakcii na zverejnené esemesky obžalovaného podnikateľa to na brífingu uviedol predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Podľa neho majú členovia tejto skupiny moc, vplyv a obrovské peniaze, aby mohli ovplyvňovať dianie na Slovensku.

„Tento štát organizuje a riadi štátna mafia," povedal s tým, že spojené s ňou sú politické strany, finančné skupiny, sudcovia, prokurátori alebo policajti. Konkrétne Kollár menoval napríklad bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška, bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera alebo bývalého šéfa polície Tibora Gašpara. Ten podľa Kollára „má asi dostať miesto po voľbách v roku 2020 v národnej rade". Kollár tiež spomenul finančníka Jaroslava Haščáka, jeho médiá podľa neho viedli diskreditačnú kampaň proti hnutiu Sme rodina. „Toto je jedna veľká organizovaná skupina a všetci musia skončiť v base," vyhlásil.

Prepisy komunikácie dali podľa Kollára zároveň odpovede na viaceré otázky, vrátane tej, či by hnutie Sme rodina išlo do koalície so Smerom-SD. „Hnutie Sme rodina predstavuje pre týchto ľudí bezpečnostné riziko," povedal s tým, že v dôsledku toho si vie spoluprácu so Smerom ťažko predstaviť. Zároveň dodal, že dôveruje súčasnému vedeniu polície, pretože policajný prezident Milan Lučanský „má výsledky."

Denník N zverejnil časti komunikácie medzi obžalovaným Kočnerom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, ktoré sú súčasťou policajných spisov. Polícia vo vzťahu ku komunikácii podľa denníka konštatuje, že obžalovaný sa „výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (prezývaného v komunikácii Lipstein alebo Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku". Podľa denníka napríklad v súvislosti s Lipšicom napísal v roku 2018: „Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť.“ V súvislosti s Kollárom zase, že „vlekár nemôže ísť do ďalších volieb.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok